Beekenkamp Plants is al jarenlang producent in het leveren van uitgangsmateriaal van cyclamen. Tijdens de Cyclamen Trials in week 39 en 40 tonen zij, op woensdag en donderdag, meer dan 150 soorten cyclamen van diverse veredelaars. Het vergelijken van diverse cyclamensoorten staat hierin centraal.Als geen ander past bij cyclamen de omschrijving: ‘het najaarszonnetje in huis’. Deze vrolijk ogende plant zorgt met haar bijzondere bloemen en hartvormige blaadjes voor vrolijkheid en kleur. Dat is exact wat de consument wil, zeker in het voorjaar! Vooral de variatie in vorm en de verrassende kleurcombinaties maakt deze plant tot een favoriet bij de consument. Tijdens de Cyclamen Trials toont Beekenkamp haar brede collectie met meer dan 150 soorten cyclamen in potmaat 6, 10.5, 12, 13 en 17 cm.

Door de vele innovaties in onder andere trays en plugtypes is een snellere teeltduur van deze herfstplant mogelijk. Ook is er, door de constante vernieuwing en verbetering, zichtbaar minder uitval bij de telers. Dit zijn voordelen waar zowel kwekers als retailers baat bij hebben.

In week 39 en 40 toont Beekenkamp Plants de genetica van de diverse veredelaars tijdens de Cyclamen Trials. In deze twee weken zijn er elke woensdag en donderdag tussen 13:00 – 16:30 uur vergelijkingsproeven te bekijken. De Cyclamen Trials vinden plaats in de locatie van Beekenkamp Breeding (Korte Kruisweg 163, Maasdijk). Een officiële uitnodiging vindt u hier.


Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
Korte Kruisweg 141
2676 BS Maasdijk
info@beekenkamp.nl
www.beekenkamp.nl