Tijdens het congres NHNext in poppodium Victorie in Alkmaar, afgelopen donderdag 7 september, werd het ambitiedocument ‘Holland boven Amsterdam’ gepresenteerd aan ondernemers, politici en andere belangstellenden.

Koers richting 2040
In het document ‘Holland boven Amsterdam 2040’ zetten de regionale gemeenten en de provincie Noord-Holland de koers uit richting 2040. Tegen die tijd moet de regio met haar agri- en foodsector nationaal en internationaal bekend staan om haar sterk innovatieve karakter. De gehele regio is in 2040 energieneutraal en staat dan bekend als ‘proeftuin voor watermanagement’, aldus het ambitiedocument van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Op het gebied van toerisme staat Holland boven Amsterdam in 2040 te boek als regio waar alles te vinden is waar Nederland bekend om staat.Kansrijke regio
Direct onder de rook van metropool Amsterdam geldt Noord-Holland Noord momenteel als kansrijke regio met ruimte en mogelijkheden. Het heeft onder meer het schoonste water, de beste zaadveredeling, de meeste zonuren en een enorm innovatief ondernemersklimaat.

Sprekers
Tijdens het congres spraken Praktijkhoogleraar gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw, Ernst van der Ende en Diederik Samsom, oud-Tweede Kamerlid en adviseur bij HVC, over de kansen en bedreigingen binnen de regio en wat nodig is om de doelstellingen in 2040 te halen.

Het ambitiedocument en foto’s van NHNEXT zijn hier te downloaden.