Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boring Warmtebedrijf Bergschenhoek begonnen

De boortoren van aardwarmteproject Warmtebedrijf Bergschenhoek is afgelopen week begonnen met boren. Een flink project dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Wayland Energy en AgroEnergy, die afnemer van de aardwarmte zal worden.

Vooruitlopend op de aanleg van de boorlocatie heeft de hoofdaannemer van Warmtebedrijf Bergschenhoek, AMT International, alle ondergrondse leidingen en buizen aangelegd, zodanig dat bij een geslaagde boring zo snel mogelijk warmte geleverd kan worden aan de glastuinbouwbedrijven in het gebied.Boor
Op dit moment heeft de boor een diepte bereikt van 1.100 meter. Dit is halverwege de beoogde diepte van de productieput van ruim 2.000 meter. De boorlocatie bevindt zich aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek naast het terrein van kwekerij Hollandplant, onderdeel van de Wayland groep. Ewald Pelser, directeur van Wayland Energy: "Op deze manier wordt samen met AgroEnergy een fossiele warmtebron op een bestaand warmtenet vervangen door een duurzame warmtebron".

Het is het eerste aardwarmteproject van Wayland Energy, dat circa 15 omliggende glastuinbouwbedrijven van warmte gaat voorzien. Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven eind dit jaar op het warmtenet worden aangesloten. Samen met AgroEnergy stemt Wayland Energy de warmtelevering aan de ondernemers af en probeert tot een zo optimaal mogelijke warmtelevering te komen. Daartoe is er centraal een warmtebuffer opgesteld.


Details over de put
Huisman en bouwbedrijf Züblin hebben het contract gegund gekregen van Wayland Energy voor de levering van de twee putten. De putten worden geboord met Huisman's LOC 400 boortoren - een volledig gecontaineriseerde modulaire toren die is uitgerust met een volledig geautomatiseerde pijpmanipulator en boorvloer. Dit is het zesde project voor de LOC 400 in Europa. Drie daarvan zijn geothermische projecten.Alternatief
Volgens het bedrijf is hun eigen LOC 400 een efficiënt, veilig en milieuvriendelijk alternatief voor conventionele boortorens. "Het boorproces wordt uitgevoerd zonder personeel op de boorvloer", leggen ze uit. "Dit geldt zowel voor "casing while drilling" als voor conventioneel boren met boorpijpen en levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op de werkvloer. Het transporteren, inschroeven en losschroeven van pijpen kan geheel vanuit de cabine uitgevoerd worden. De pijpmanipulator kan pijpen van het horizontale rek tot aan de verticale positie boven de boorvloer brengen zonder risico op beschadiging van de schroefdraad. Hierdoor is het mogelijk om op de grond de beschermers van de schroefdraad te verwijderen en de schroefdraad op een veilige plaats in te vetten. De "topdrive", "stabbing arm" en "power tong" zorgen voor het eenvoudig, veilig en betrouwbaar inschroeven en loschroeven van pijpen. Daarnaast neemt de LOC 400 weinig ruimte in en kan hij gemakkelijk getransporteerd worden als 27 ISO containers, hetgeen zorgt voor een snelle, veilige en economische verplaatsing naar de volgende job."

Dit is niet de eerste door Huisman gezette stap in de geothermische markt. Een project wat eerder door de LOC 400 is uitgevoerd, vond plaats in Den Haag. Tijdens dit project zijn twee putten geboord voor een ziekenhuis tot dieptes van circa 2400 meter en 2700 meter.


Voor meer informatie:
Wayland
www.wayland.nl


Voor meer informatie
AgroEnergy
Elektronicaweg 41
2628 XG Delft
T 088 - 895 45 45
F 088 - 895 45 50
E info@agro-energy.nl
www.agro-energy.nl

Voor meer informatie:
Huisman Equipment
Admiraal Trompstraat 2
3115 HH Schiedam
T: +31 (0)88 070 22 22
F: +31 (0)88 070 22 20
info@huisman-nl.com
www.huismanequipment.com
Publicatiedatum: