Spain Startup organiseert dit jaar de 6e editie van de South Summit. De South Summit is een volwaardig startup-evenement dat een mooie brug biedt naar de Spaans sprekende wereld. Maar ook naar landen in de Maghreb zoals Marokko. Spanje is een hub voor deze regio en biedt daarmee ook kansen voor Nederlandse bedrijven.

Vorig jaar was prins Constantijn keynote speaker tijdens de South Summit en ook ING was aanwezig met een eigen stand. Tevens hebben vorig jaar twee Nederlandse startups laten zien dat zij tijdens de “Startup Competition” bij de top 100 startups behoorden door na een selectie uit 3.000 projecten in de finale te komen.

De South Summit biedt voor Nederlandse startups een uitstekend platform om te netwerken, zowel met Spaanse als internationale partijen. Gezien de Spaanse banden met Latijns-Amerika en Noord-Afrika, is de South Summit een unieke kans om business mogelijkheden in deze delen van de wereld te verkennen.

Er worden op dit driedaagse event meer dan 12.500 bezoekers verwacht, waaronder 6.700 ondernemers en meer dan 600 investeerders. Daarnaast zullen er 400 inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland zijn. Zie ook https://www.southsummit.co/

Naast vooraanstaande internationale keynote speakers op het hoofdpodium, zullen er sprekers aan het woord komen in sectorale conferenties. Daarnaast is er een Market Place om ter plekke het ideale ecosysteem voor ondernemers te creëren, en samenwerking tussen startups, bedrijven, investeerders en instellingen tot stand te brengen.

Geïnteresseerd in deelname aan het programma van de ambassade?
Een speciaal matchmaking-programma, incl. bootcamp en field trip voor Nederlandse startup-delegatie.

Tijdens dit geheel verzorgde speciale programma maakt de startup deel uit van de Nederlandse startup delegatie waarin de startup niet alleen een South Summit Premium Pass ontvangt, maar ook een speciaal matchmaking programma aangeboden krijgt met o.a. one on one meetings met internationale investeerders en bedrijven. Tevens krijgt de Nederlandse delegatie een bootcamp inclusief (pitch)advies ter voorbereiding op de ontmoetingen met de investeerders/bedrijven. Er wordt voor de Nederlandse delegatie een field trip in Madrid georganiseerd, die een mooie kans is voor de startup om het Spaanse ecosysteem beter te leren kennen. Tijdens de South Summit zal de ambassade een Holland Corner verzorgen waar de Nederlandse startups zich kunnen presenteren en relevante contacten voor hun business op kunnen doen. De kosten voor het gehele programma zullen worden gedragen door de ambassade. De geselecteerde startups dienen alleen voor hun reis- en verblijfskosten te zorgen.

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan het programma, horen wij dat graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 4 september, door middel van een motivatiebrief. U kunt deze sturen naar mad-ea@minbuza.nl.

Bron: Agroberichten Buitenland