Zo’n 250 vazen en bloemstukken zullen hun opwachting maken tijdens het NK Dahliakweken 2017. De jaarlijkse happening vindt dit keer plaats in Veldhoven, vanwege het 50-jarig bestaan van dahliavereniging De Jonge Stek in Veldhoven.

Streven: een zo’n perfect mogelijke dahlia
Het NK Dahliakweken wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Dahlia Vereniging (NDV). De leden van de NDV zijn voornamelijk liefhebbers, verenigd in zo’n dertig lokale dahliaverenigingen, maar er zijn ook een aantal professionele kwekers en exporteurs. Met het NK Dahliakweken streven zij naar een zo perfect mogelijke kwaliteit dahlia’s.De inzendingen worden door een jury beoordeeld in verschillende klassen en prijsvragen, waaronder de grootste bloem van ‘Lavender Perfection’, veelbelovende zaailingen, vijftien stuks gemengd met minimaal vijf cultivars, pompon, balvormig, decoratief, cactus en waterlelie.

Tijd en locatie
Het NK Dahliakweken vindt plaats op vrijdag 25 augustus (opening om 19.00 uur), zaterdag 26 augustus (9.00-17.00 uur) en zondag 27 augustus (12.00-17.00 uur) bij tuincentrum Groenrijk De Heikant, Polderstraat 17 in Veldhoven.

bron: Bloembollen Visie