Pacombi Horti heeft een nieuwe verzendverpakking voor bloemen en planten ontwikkeld. Het speciale Horti-assortiment bestaat voorlopig uit drie soorten plantendozen en een bloemendoos en wordt vermarkt onder het SendProof-label. De nieuwe verzendverpakkingen garanderen een optimale bescherming tijdens transport dankzij een slim en innovatief design.
 
De online verkoop van bloemen en planten stijgt en daarmee ook de vraag naar slimme verpakkingsoplossingen. Zo weet ook Robert Dompeling, verpakkingsspecialist bij Pacombi Horti: “We zien een duidelijke stijging van het aantal online verkopen binnen de sierteeltsector. Kwetsbare bloemen en planten stellen hoge eisen aan de verzendverpakking. De producten moeten immers in uitstekende conditie worden afgeleverd. Daarnaast wordt de beleving bij de ontvanger steeds belangrijker. Daarom hebben we een innovatieve bloemendoos en plantendoos ontwikkeld. De plantendoos is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Voor de totstandkoming van de nieuwe verzendverpakkingen hebben we nauw samengewerkt met andere partijen, waaronder PostNL.”

Plantendoos
Dankzij een slim en flexibel design is de plantendoos geschikt voor het verzenden van circa 90% van alle soorten kamerplanten. De plantendoos is verkrijgbaar in drie hoogtematen, 40, 80 en 130cm met een standaardbodemmaat van 33*30cm (buitenwerks). Er zijn drie verschillende interieurs beschikbaar, elk passend en uitwisselbaar op de drie formaten dozen. De dozen zijn gemaakt van ongebleekt kraft FSC papier/karton en voorzien van een neutrale opdruk. Op dit moment wordt reeds gewerkt aan een vierde variant, speciaal voor het verzenden van (o.a.) de Phalaenopsis inclusief ompot.

Bloemendoos
Voor bloemen is er een vergelijkbare oplossing. Extraatje is hier het ‘deurtje’ in de verpakking, dat de doos een luxe cadeau-uitstraling geeft. De hoogte is 80 cm bij een bodemformaat van (buitenmaats) 30 x 15 cm.
Liever bloemen op water verzenden? Dat kan met het Chrysal Arrive Alive systeem, gepatenteerd schuim dat de bloemen 3 tot 5 dagen vers houdt tijdens transport. Arrive Alive is in een handomdraai te bevestigen én te verzenden.

SendProof Packaging
Goed verpakken betekent meer efficiëntie in de keten, minder schade, minder retouren en dus minder kosten. Dat is waar SendProof Packaging voor staat. SendProof Packaging is het kwaliteitslabel voor een compleet en zorgvuldig geselecteerd aanbod verzendverpakkingen. Geschikt voor het verzenden van zowel food als non-food producten, zoals verse groenten, vlees, vis, drogisterij artikelen en elektronica. En vanaf nu dus ook voor het verzenden van bloemen en planten.
 
Voordelige maatwerk verzendverpakkingen
De verzendverpakkingen kunnen bovendien volledig op maat worden gemaakt. Robert licht toe: “De verpakking is de laatste fysieke schakel tussen de webshop en de consument. Met een eigen bedrukking vergroten webshops hun naamsbekendheid. Daarnaast draagt een mooie verzendverpakking bij aan de ultieme uitpakbeleving. Klanten profiteren bovendien van een extra voordelig tarief, doordat wij verschillende stansmessen tot onze beschikking hebben en daarom geen stanskosten berekenen.”
 
Verkrijgbaarheid
Bestellingen lopen op dit moment alleen via Pacombi Horti (071 – 4030854). Binnenkort is het speciale Horti-assortiment ook verkrijgbaar in de webshops van de verschillende Pacombi Group bedrijven.


Voor meer informatie:
Pacombi Group
Robert Dompeling
E: robert.dompeling@pacombi-horti.com
www.pacombigroup.com