Kwekerij de Liesvelden heeft de laatste 3 jaar op verschillende fronten geïnvesteerd, wat heeft geresulteerd in een moderne potplantenkwekerij. Dit heeft in de praktijk o.a. geresulteerd in kortere levertijden, óók waar het kleine bestellingen gemengd op de kar, die steeds vaker voorkomen, betreft. "De groothandels beheren zelf minder voorraad en daarop moet de kweker schakelen", aldus kweker Teunis Versteeg. De administratieve taken op de kwekerij nemen daarom ook toe.Met de aanschaf van SDF Profice is deze administratie volledig ondervangen. De interne communicatie in het bedrijf verloopt nu via 1 kanaal waardoor fouten tot het verleden behoren. Het hele orderverwerkingssysteem is hiermee geautomatiseerd.

Daarnaast is er een verlichting in de administratie van aanbod op de diverse aanbodsbanken. De software van SDF is in staat koppelingen op te zetten met alle digitale platforms. Ook direct koppelen zonder tussenkomst van een marktplaats is mogelijk. SDF onderscheidt zich voornamelijk door de naadloze aansluiting tussen ontvangst van digitale orders en de interne logistiek op de kwekerij.

Teunis Versteeg: “Onze kwekerij heeft sinds wij gestart zijn met onze nieuwe software flinke stappen voorwaarts gemaakt op ict-gebied, mede dankzij de goede begeleiding van onze SDF consultant Sander."

Met SDF Profice werkt het proces voortaan als volgt:
  • Wij krijgen digitale orders van onder andere FloraXchange en FloraMondo elektronisch in SDF Profice binnen.
  • Vervolgens wordt automatisch een pakbon geprint met daarop een barcode.
  • De logistieke medewerkers delen zelfstandig de karren in.
  • Met een scanner van SDF, scannen onze medewerkers de pakbonnen waarvan de planten samen op 1 kar staan.
  • Vervolgens rolt er netjes een veilingbrief of afleverbon uit de printer, gebaseerd op wat er op de kar staat.
  • Tenslotte wordt direct vanuit SDF een e-mail naar de klant gestuurd met daarin de factuur, of er gaat een Elektronisch Aanvoerbericht naar Flora Holland.
  • Door middel van een automatische koppeling met ons boekhoudsysteem accountview, wordt factuurinformatie 1 op 1 doorgezet. Dit bespaart ons tijd en fouten.

Voor meer informatie:
Kwekerij De Liesvelden
Ashwin Swart
Karel van Gelreweg 2a
5307 VC Poederoijen
T: 0418672207
M: 0610991920
E: sales@deliesvelden.nl
www.deliesvelden.nl

Voor meer informatie over de digitale oplossingen van SDF:
SDF Tuinbouwautomatisering
Pieter Zwinkels, Accountmanager
T: +31612667035
E: pzwinkels@sdf.nl
www.codema.nl