Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6 juli, Munnekezijl

Themabijeenkomst Blauw Afval, Groene Waarde

Op 6 juli is de open dag van Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA Kollumerwaard) in Munnekezijl. Voorafgaand aan deze middag is er tijdens een themabijeenkomst aandacht voor het Waddenfondsproject “Blauw Afval, Groene Waarde”.

Sinds enige tijd worden garnalen door één verwerker weer in Nederland gepeld. De verwachting is dat in de toekomst meer verwerkers dit gaan doen. Het restmateriaal -de garnalendoppen- is een rijke bron van chitine en bevat talloze nutriënten zoals stikstof, fosfor en kalium en andere micro-elementen die een bemestende waarde leveren voor pootgoed. In het project 'Blauw Afval, Groene Waarde' moet de natuurlijke weerbaarheid van gewassen tegen schimmels, aaltjes en bacteriën vergroten door de bodemgezondheid worden verbeterd.

Gerard Korthals, onderzoeker Wageningen UR en Peter Baltus, projectleider van het pootgoeddeel van Blauw Afval, Groene Waarde presenteren deze dag de resultaten van het onderzoek en de proeven.

Ook de stand van zaken rond ‘Potato Valley’ komt in deze bijeenkomst aan de orde. Vervolgens wordt een eenvoudige lunch aangeboden en kunt u vanaf 13.00 uur de open dag van SPNA bezoeken. Naast de resultaten van de eerste proeven zijn er ook talloze innovaties op het gebied van pootgoed te bekijken.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: