Verschillende bloementelers in Californië, die kopje onder zijn gegaan door toedoen van goedkope import vanuit Zuid-Amerika, schakelen nu met behulp van lokale autoriteiten in Monterey County over op marihuana.

De Amerikaanse regering heeft honderden miljoenen dollars besteed aan de subsidiëring van de bloemensector in Colombia. Dit wordt ook gedaan vanuit het idee daarmee de cocaïneproductie in het land tegen te gaan. Als gevolg hiervan zijn verschillende Amerikaanse bloementelers echter uit de markt gedrongen en nu probeert de staat Californië hen op een creatieve manier te helpen.

Monterey County maakt het mogelijk aan te vangen met de marihuanaproductie, bijvoorbeeld door het uitgeven van een verordening die stelt dat er alleen cannabis geteeld kan worden in bestaande kassen op oude tuinbouwgrond. Volgens advocaat Aaron Johns doet Monterey County twee dingen: oude kassen nieuw leven inblazen en voorkomen dat er overal nieuwe cannabisteeltbedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten.

Bekijk het complete artikel op NPR.