HortEx Vietnam, een internationale tuinbouwvakbeurs die wordt gehouden van 14-16 maart 2018 in het Saigon Exhibition & Convention Center (SECC) in Ho Chi Minh City, heeft onlangs nieuwe ondersteuning gekregen van meerdere (semi) overheidsinstanties.

Na de kick off meetings, die eind mei / begin juni werden gehouden in Vietnam kunnen de organisatoren de Nederlandse Ambassade in Hanoi, de The Lam Dong Tourism, Trade and Investment Promotion Center (TIPC) en de Dalat Flower Association toevoegen aan de lijst met ondersteunende organisaties.

De beurs werd al ondersteund door het Vietnamese Ministerie van Landbouw en VinaFruit, de Vietnamese Associatie voor de groente- en fruitsector.

Kuno Jacobs, Managing Director van Nova Exhibitions, zegt: “Als organisatoren zijn wij zeer verheugd met deze nieuwe ondersteuning en de interesse van zowel lokale alsmede Internationale bedrijven. Wij wisten natuurlijk voordat we de beurs aankondigde dat Vietnam een gigantische opkomende markt is maar het feit dat bedrijven zich nu al inschrijven onderstreept dit en geeft ook aan dat er echt behoefte is aan een gerichte tuinbouwvakbeurs. Vele bedrijven hebben zich inmiddels al ingeschreven waaronder: Agrico (Nederland), Asthor Agricola S.A. (Spanje), Barnel USA (USA), BVB Substrates (Nederland), Comptoir Paulinois SAS (Frankrijk), Enza Zaden (Nederland), Fresh Studio Innovations Asia (Vietnam), Hortus Supplies International BV (Nederland), Koppert Biological Systems (Nederland), Innotec Systems (Nederland), Netafim (Israël), Richel Group (Frankrijk), Rijk Zwaan (Nederland), RKW Hyplast NV (België), Royal Flowers (USA) en vele anderen.”

Vietnam is een opkomende markt met zo’n 92 miljoen inwoners, daarnaast heeft de export van groente en fruit de afgelopen jaren een zeer sterke groei doorgemaakt met een gemiddelde jaarlijkse groei van 26,5%; van $439 miljoen in 2009 tot een verwachte $3 miljard in 2017. Volgens experts heeft het land verder de potentie om een van de grootste bloemenexporteurs ter wereld te worden.

Een verdere groei van de sector wordt verwacht vanwege sterke export en een toenemende lokale vraag. Het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam dat volgend jaar in werking zal treden zal deze groei nog eens extra versterken.

Voor meer informatie:
Nova Exhibitions
Kuno Jacobs (e-mail)
www.hortex-vietnam.com