Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verslag drukbezochte relatiedag

"Floricultura : "kennis delen = kansen vermenigvuldigen"

Op woensdag 14 juni jl. organiseerde orchideeënspecialist Floricultura tijdens de FlowerTrials haar jaarlijkse event ‘Een wereld te winnen!’ voor binnen- en buitenlandse relaties. Meer dan 150 bezoekers zagen onder andere hoe Rene Hendriks van Opti-Flor, mede namens Marco Hendriks, de Klaas Schoone Memorial Award 2017 in ontvangst nam. Daarnaast werd tijdens deze dag nog een extra duidelijk hoe belangrijk het is om kennis te delen.



Een voorbeeldrol voor het orchideeënvak
De keuze van de jury van de Klaas Schoone Memorial Award viel dit jaar op Rene en Marco Hendriks vanwege hun innovatieve, open en vooruitstrevende bedrijfsstrategie. ‘Zij vervullen een voorbeeldrol voor het orchideeënvak’ oordeelde Juryvoorzitter Wim Wooning. Rene Hendriks ontving de award uit handen van de familie Schoone. Zij reikten deze derde Klaas Schoone Memorial Award enerzijds uit om grootheden uit het vak te eren en anderzijds om de herinnering aan Klaas Schoone -die graag kennis deelde- levend te houden.



Kennis delen is essentieel voor de branche
Onder leiding van dagvoorzitter Wendy van Vliet werd de Award-uitreiking omlijst door verschillende sprekers. Allereest sprak dhr. Post zijn dank uit aan de juryvoorzitters van de Klaas Schoone Memorial Award. Ook hij benadrukte wederom de noodzaak om kennis te blijven delen. Dit kan onder andere via het online platform Orchipedia (ksmaward.com). “Het delen van die kennis is een sleutelfactor voor individueel en gezamenlijk succes’, stelde dhr. Post. “We moeten meer durven uitwisselen met elkaar; de branche moet vooruit.” Daarom roept dhr. Post ook iedereen op om nu al na te denken over de nominaties voor 2019. Want morgen begint vandaag!



Nieuw licht op orchideeënkweek realiseert direct besparingen
Vervolgens presenteerde Adrie Smits, teeltdeskundige bij Floricultura, wat een korte dag bij Phalaenopsis, voorafgaand aan de koeling, aan resultaat oplevert. Niet alleen aanzienlijk meer gelijkheid, maar ook het percentage meertakkers is aanzienlijk beter. Op deze manier zijn er besparingen te realiseren op het gebied van energie en arbeid. Daarnaast kan de hoeveelheid lichtuitstoot verlaagd worden en doordat er minder 1 takkers zijn wordt de opbrengst verhoogd.



Inzicht in de werking van ons brein
Filosoof en cabaretier Paul Smit, afgestudeerd op de “evolutie van het menselijk bewust zijn” en schrijver van verschillende boeken over psychologie en neurowetenschappen gaf de aanwezigen een ‘kijkje’ in hun brein. Hij liet hen aan den lijve ondervinden hoe hun eigen hersenen hen voor de gek kunnen houden. Op een humoristische en energieke manier liet hij zien waarom veranderingen zo lastig zijn voor mensen. Met humor, interactie en concrete voorbeelden liet hij zien hoe het gedrag van de mens beïnvloed kan worden.

Na afloop hadden de aanwezigen – onder het genot van een hapje en een drankje- genoeg stof om over na te praten. Zo werd aan het einde van deze dag de theorie van het ‘kennis delen’ direct in praktijk gebracht.

Voor meer informatie:
Floricultura
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
T: + 31 (0) 251-203060
F: + 31 (0) 251-203061
E: orchids@floricultura.com
www.floricultura.com
Publicatiedatum: