Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeewierpasta voor 400 bezoekers Dag van de Tulp

De jubileumeditie van de Dag van de Tulp trok dit jaar veel aandacht. Het evenement, wat dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd werd bij Proeftuin Zwaagdijk, kon rekenen op ruim 400 bezoekers. De organisatie bestaat uit een samenwerking tussen de KAVB, Hobaho, PPO, het Clusius College, CNB en Proeftuin Zwaagdijk.



Het evenement omvatte dit jaar een uitgebreid programma naast de minibeurs en de bloemenhal die er te vinden waren. ’s Ochtends vond er een tulpenkeuring plaats, waarbij Borst Bloembollen maar liefst 3 keer uit de bus kwam als winnaar. Te weten voor beste snijtulp op pot, beste broeibak en beste vaas.

De middag werd gestart met de jaarvergadering van de KAVB-productgroep Tulp, waarin de activiteiten en de actuele ontwikkelingen van de productgroep aan bod kwamen. Vervolgens werd door de BKD ingegaan op de actualiteiten vanuit de keuring.

Willem Sodderland, eigenaar van het bedrijf Seamore, sloot de bijeenkomst af met een bijzondere lezing. Zijn bedrijf is het enige in de wereld, welke zeewierpasta verkoopt. In zijn verhaal vertelde hij hoe hij op het idee kwam om van zeewier pasta te maken en alles wat de marktintroductie met zich meebracht. Bezoekers hadden de mogelijkheid om na de lezingen een workshop te bezoeken. Met 7 diverse onderwerpen was er een breed aanbod, waardoor er voor ieder wat interessants tussen zat. Na afloop konden bezoekers de zeewierpasta van Seamore proeven in diverse gerechten die catering Op Stap in opdracht van de Meerhoeve verzorgde. Veel positieve reacties waren het gevolg.

Voor meer informatie:
Proeftuin Zwaagdijk
Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk-Oost
T: 0228-563164
F: 0228-563029
E: [email protected]
www.proeftuinzwaagdijk.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer