Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alex Frost, FloraVina:

Een 24/7 geopende, onbemande (bloemen)winkel mét thuisbezorg service

U heeft vast deze reclame van Amazon gezien. Het betreft een supermarkt zonder personeel; een onbemande winkel waarin klanten alles helemaal zelf doen en waarmee momenteel al geëxperimenteerd wordt. En kan dat, dan kan die supermarkt ook een bloemenhoek hebben. Dat zegt Alex Frost van FloraVina.

Tot nog toe is het er, om uiteenlopende redenen, niet van gekomen, maar spoedig kunnen we op iedere straathoek 'mini-kassen' verwachten. Net als voornoemde winkel zullen die onbemand zijn, terwijl de producten toch naar behoefte gekoeld en gevoed worden.


foto credits: Amazon / Alex Frost

Een volgende stap, voorspelt Alex, is een koppeling met Uber (of soortgelijke dienstverlener). Dus Jan, beschikkend over een auto en een smartphone, krijgt een berichtje: 'haal boeket X op, op locatie Y, voor klant Z' - en klant Z krijgt, in no time want Jan is in de buurt (het dichts bij van alle Jannen, daarom kreeg hij en niet een ander de opdracht), het bloemetje thuisbezorgd. En voila: een 24/7 geopend, onbemande (bloemen)winkel mét thuisbezorg-service is een feit.

Alex gelooft vast dat het zover komt. "Ver gezocht? In Singapore is al een bloemenwinkel die 24/7 bezorgt en in San Francisco zijn enkele startup bedrijfjes in de bloemen aan het exportimenteren men 'crowdsourced delivery' i.p.v. reguliere bezorgdiensten."

Tip: lees ook deze column van Koos van der Meij van de VGB. Hierin gaat hij verder in op de achterliggende technieken, die zoiets als de onbemande supermarkt mogelijk maken, en gaat hij verder in op de logistiek van de toekomst. Wat als Jan geen mens is, maar een zelfrijdende auto? En, als dat de toekomst is: wat moet de handel dan?

bron: Alex Frost, LinkedIn
Publicatiedatum: