Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

800 leerlingen maakten kennis met tuinbouw tijdens FETfit

Het derde seizoen van het FETfit jeugdeducatieprogramma, waarbij kinderen uit groep 7 en 8 op een speelse manier kennis maken met de tuinbouw, was weer geslaagd. De kinderen hebben veel geleerd over de Westlandse tuinbouw.

Fietsen en koken
Afgelopen seizoen hebben 800 leerlingen, veelal uit Westland en Den Haag, deelgenomen aan Jeugd Bakkie Fietsen van FETfit. Daarbij fietsten ze op een Bakkie Fiets langs diverse Westlandse kwekerijen en kregen groenten, bloemen of planten mee.


Kinderen krijgen uitleg over aubergines door een van de gidsen

Ook zijn er bij acht Westlandse scholen tomaten- of komkommerplantjes geleverd. Deze plant wordt dan in de klas door de kinderen opgekweekt, zodat ze van hun eigen plant tomaatjes of komkommertjes kunnen eten. Bij zeven andere scholen in het Westland is een 'Bakkie groenten' gebracht. Met deze groenten gingen de kinderen in de klas aan de slag om lekkere, gezonde gerechten te maken. Een school in de Heenweg koos voor een kookworkshop in de klas, gegeven door 'De Braadslee' uit Kwintsheul, een van de partners van FETfit.


Sponsorbordjes op de fietsen

Sponsors
Dit jaar hebben negen bedrijven zich beschikbaar gesteld als sponsor van FETfit. Dankzij deze sponsors kon het programma tegen een gereduceerd tarief aangeboden worden aan basisscholen in Den Haag, Westland, regio Delft en Rotterdam. FETfit is nog op zoek naar nieuwe sponsors. Als u interesse heeft om sponsor te worden, neem dan contact op met MariĆ«lle van den Berg via [email protected]. U kunt kiezen voor een brons, zilver of gouden 'sponsorship'. Voor meer informatie over FETfit kunt u het online schoolbord programma bekijken op www.fetfit.nl.

Het vierde seizoen van FETfit start in week 13 van 2017.

Voor meer informatie:
Prominent
Mariƫlle van den Berg
[email protected]
www.fetfit.nl
Publicatiedatum: