Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IRISS levert databerg met verborgen schatten aan informatie

De nieuwste Moderne MachineVision technieken zijn nauwkeurig. Zo worden rozen met IRISS, een machine ontwikkeld door 4More Technology, op tal van aspecten tot op de millimeter nauwkeurig gescand en doorgemeten. Dit levert veel nieuwe meetgegevens en daarmee potentiƫle nieuwe inzichten in de de teelt op.



De meetgegevens van elke roos worden individueel opgeslagen in een database, laat Kees Bukman, werkzaam bij het bedrijf, weten op LinkedIn. Al deze metingen worden vervolgens gekoppeld aan de aanvullende gegevens als herkomst, oogstmedewerker, transporttijd, opslag temperatuur, verwerkingstijd etc. Dit alles wordt als BigData bewaard en geeft een databerg, waarin gouden informatie verborgen zit. Door de nauwkeurige meetgegevens te combineren met de teeltinformatie zijn relaties en verbanden op te sporen op microniveau.



Dat deze informatie (Nederlandse) rozenkwekers te pas kan komen, lijkt evident, weet Kees, maar wat de uiteindelijke impact zal zijn, zal de tijd leren.

Voor meer informatie:
4More Technology
Ambachtstraat 1
2751GP Moerkapelle
T: +31 (0)79 593 2121
E: info@4mt.nl
www.4mt.nl



Publicatiedatum: