Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel animo voor marktverkenning Denemarken & Zweden

De interesse in deelname aan de marktverkenning naar de Scandinavische regio’s Kopenhagen in Denemarken & Malmö in Zweden is groot. Marketingbureau Sense marketing & more organiseert deze marktverkenning van 20 tot en met 22 maart 2017. Deze sierteeltreis is speciaal bedoeld voor veredelaars, kwekers en handelaren die geïnteresseerd zijn in de Scandinavische landen. Tijdens de marktverkenning doen zij kennis en inspiratie op en krijgen handvatten aangereikt voor het genereren van ‘new business’. Tevens wordt een bezoek gebracht aan de sierteeltbeurs Nordic Flower Expo in Malmö.

Verkenning in de regio Kopenhagen en Malmö
Voor veredelaars, kwekers en exporteurs, die zich kennis over deze hoogwaardige en stabiele economie van de EU eigen willen maken, is deze marktverkenning een goede start. Samen met andere geïnteresseerden volgen de deelnemers een goed gevuld programma waarin aandacht wordt besteed aan de drie pijlers van de reis: wie is de klant, netwerkaspect en bezoek en/of deelname aan de beurs. Inschrijven voor de marktverkenning kan via [email protected]

Ken de afnemer
Op het programma staat een bezoek aan de groothandelsmarkt, importerende groothandel, tuincentra, super- en bouwmarkten en bloemisten. Waar mogelijk zullen vertegenwoordigers van deze afzetkanalen toelichting geven op hun bedrijf, inkoop en afzet.

Netwerken
Tijdens het reisprogramma is uitgebreid gelegenheid te netwerken met de andere deelnemers van de reis en ervaringen en kennis uit te wisselen. In het programma is een ontvangst door Landbouw assistent Renske Nijland opgenomen, die namens het Landbouwkantoor Berlijn vanuit de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen betrokken is bij het programma.

Beursdeelname en/of bezoek
De laatste dag van de reis bezoeken wij de beurs, namelijk op woensdag 22 maart. De reis biedt standhouders de mogelijkheid mee te kunnen gaan met de reis en met een stand aanwezig te kunnen zijn. Voor niet-standhouders betekent dit dat zij de beurs kunnen bezoeken, waar dagelijks bloemistendemonstraties en diverse seminars gehouden. Deelnemers aan de reis die meteen een stand boeken kunnen zich aanmelden voor een aantrekkelijke package deal van de marktverkenning plus een stand op de bloemen- en plantenbeurs, georganiseerd door Bureau Sierteelt.

Waarom Denemarken en Zweden?
De noordelijke regio (Scandinavië en de Baltische Staten) heeft in totaal 32 miljoen inwoners, een stabiele en groeiende economie met het hoogst GDP van Europa en een hoog inkomen per hoofd van de bevolking. De Zweedse economie groeide in 2015 met 4,1% en naar verwachting met 2,6% in 2016 (bron: Financieel Dagblad). Ook andere Scandinavische landen groeien stabiel.

De belangstelling voor bloemen en planten in Scandinavië is hoog en groeiend: zo groeide de afzet van bloemen naar Zweden met 9,8% in 2015 en 6% van januari t/m juli 2016 (bron: VGB). De groei zal naar verwachting de komende jaren door zetten.

Publicatiedatum: