Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2 februari, Venlo

"Buildin'Green congres: "Verbind groen met groen"

Nog maar een jaar geleden had Into Green bij hun eerste congres het thema: hoe krijgen we onze gebouwen groen? En toen bedoelden ze allebei de soorten groen. Groen als in duurzaam en groen als in levend groen. En het antwoord was duidelijk: de toekomst van gebouwen gaat over gezondheid. Gezonde materialen, gezonde planeet en gezonde mensen leveren gezonde productiviteit en één van de manieren om gezonde mensen te krijgen is schone lucht en een natuurlijk aanvoelende omgeving (biofiel ontwerp).Verbind groen met groen
De vraag van dit congres is dus: hoe kunnen we opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw? En andersom, hoe kunnen we de interieurbeplanter meenemen in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers.

Bekijk het nieuwe stadskantoor van Venlo
Gemeente Venlo besloot al in 2008 dat duurzaamheid belangrijk is. Bij het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe stadskantoor ging het deze gemeente niet alleen meer om ‘minder slecht’, maar om ‘meerwaarde creëren voor…’ de burger, de stad, het milieu etc. De visie van de opdrachtgever was leidend en omarmt niet alleen herkomst en herbestemming van materialen, maar ook mens, welzijn en luchtkwaliteit. En bij alle aspecten heeft levend groen nadrukkelijk een rol gekregen.

Sprekers
Michel Weijers en Bas van de Westerlo van het C2C Expolab vertellen samen met architect Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten en Hans van Cooten van Mostert de Winter over het concept en de totstandkoming van dit gebouw. Daarna volgt een uitgebreide rondleiding met aansluitend een keynote van gerenommeerd circulair architect Thomas Rau. Nadat hij zijn visie heeft gegeven op de rol van levend groen bij groen bouwen en met ons hierover van gedachten heeft gewisseld, sluit de middag af met de prijsuitreiking voor de beste interieurbeplanting van het jaar 2017.

Voor meer informatie:
buildingreen.nl
Publicatiedatum: