Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interpolis verhoogt premie hagelverzekering

Interpolis kondigt een premieverhoging aan van de hagelverzekering. In sommige gevallen stijgt de premie met 100 procent.

Dat blijkt uit een brief die Interpolis naar haar klanten heeft gestuurd. Daarin staat dat de premie van de hagelverzekering van 'gewassen buiten' vanaf 1 januari 2017 wordt verhoogt. Het gaat om de premie van alle boomkwekerijgewassen en een zestal sierteeltgewassen. Deze stijgt met 100 procent. De premie voor de overige sierteeltgewassen stijgt met 50 procent.

Noodzaak
Volgens Interpolis is de premieverhoging noodzakelijk om de gewassen te kunnen blijven verzekeren. De afgelopen jaren is de sector regelmatig getroffen door extreem weer. Dit leidde tot veel hagelschade aan boomkwekerij- en sierteeltgewassen. Interpolis keerde hierdoor meer en hogere schadevergoedingen uit.

Ook andere agrarische sectoren kunnen een premieverhoging tegemoet zien op het gebied van weerrisico. Deze premies stijgen in mindere mate dan die voor de boomkwekerijsector. Glastuinders moeten rekening houden met een geschatte verhoging van 10 procent.

Tegenvaller
Ben van der Meijden van Boomkwekerij De Spankert in Boxtel zegt dat zijn premie volgend jaar met bijna 3.750 euro omhooggaat. Dat er een verhoging aan zat te komen, had hij wel verwacht. De hoogte ervan valt hem tegen. Toch zegt hij de verzekering niet direct te zullen opzeggen ondanks dat een kostenverhoging met de huidige prijzen van de laanbomen eigenlijk niet draagbaar is.

'Wij hebben in 2011 forse hagelschade gehad en waren toen erg opgelucht dat we voor een groot deel verzekerd waren. Het schadebedrag was zodanig dat wij voldoende financiƫle middelen hadden om door te gaan.'

Brede Weersverzekering
Van der Meijden pleit er bij ZLTO voor de Brede Weersverzekering geschikt en betaalbaar te krijgen voor alle agrarische sectoren. 'Het is krom dat de overheid de Brede Weersverzekering per bedrijf wil subsidiƫren en suggereert dat alles verzekerbaar is, maar dat ondernemers hiervan geen gebruikmaken vanwege de beperkingen, uitsluitingen en te hoge premie.'

Vooralsnog is niet bekend of andere verzekeraars ook een premieverhoging doorvoeren van de hagelschadeverzekering.

Bron: ZLTO
Publicatiedatum: