Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers vaste planten tevreden over oogst

De telers van vaste planten lijken af te stevenen op een succesvol oogstjaar. Vooral het mooie najaar heeft de meeste plantensoorten goed gedaan.

Bij Vaste Plantenkwekerij mts Lucassen in Afferden, Limburg, was de start van het vasteplantenseizoen slecht. In juni viel er 300 millimeter regen. De vaste planten hebben vooral geprofiteerd van de mooie september- en oktobermaand. “Het seizoen is daardoor gewoon wat verschoven”, vertelt Pieter Lucassen. Lucassen en ook andere vasteplantentelers merken dat zij hun producten goed kwijt kunnen. De bloemen- en potplantenprijzen zijn de laatste jaren goed geweest en dat is te merken. Ook is Amerika momenteel een goede afzetmarkt. Cor Bouwmeester van Bouwmeester Vaste Planten uit Noordwijkerhout beaamt dat. “De vraag naar planten is nu wereldwijd goed. Rusland trekt weer aan, maar ook de vraag uit China, Duitsland en Scandinavië is goed.”

Bron: Bloembollen Visie
Publicatiedatum: