Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw blijft innoveren

In de glastuinbouw schommelt het aandeel innovatieve bedrijven rond de 5%. Dit is meer dan gemiddeld in de land- en tuinbouw. In 2014 nam het aandeel vernieuwende bedrijven toe tot bijna 20%. De innovaties hebben voornamelijk betrekking op procesvernieuwing, maar het aandeel productvernieuwingen is groter dan bij de andere sectoren.

De glastuinbouw staat al lang bekend als een innovatieve sector. Dit heeft deels te maken met het zeer gedifferentieerde productaanbod van vele soorten groenten, bloemen en planten. Om onderscheidend te blijven, innoveren glastuinbouwbedrijven doorgaans meer in de producten dan andere land- en tuinbouwbedrijven. De veredelingssector zorgt voor een constante aanvoer van nieuwe variƫteiten. Doordat glastuinbouwbedrijven bovendien iets groter zijn dan andere land- en tuinbouwbedrijven, zijn nieuw ontwikkelde producten sneller in grotere volumes leverbaar. Bij procesvernieuwingen gaat het bijvoorbeeld om zaken als moderne sorteer- en verpakkingsmachines of energiebesparende maatregelen.

Bron: Agrimatie
Publicatiedatum: