Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raadsleden bezoeken bedrijven in Greenport Duin- en Bollenstreek

Meer dan 30 gemeenteraadsleden uit de Duin- en Bollenstreek trotseerden 19 november weer en wind om een werkbezoek te brengen aan twee karakteristieke bedrijven in de Greenport Duin- en Bollenstreek. Raadsleden van de gemeenten Katwijk, Lisse, Hillegom, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen kregen zo inzicht in het ondernemerschap in de bollen- en sierteeltsector. Naast de bedrijfsbezoeken kregen de raadsleden een rondtoer langs een aantal projectlocaties van Greenport Ontwikkelingsmaatschappij.Hyacintenbedrijf E.J. Hogervorst & zn
Het werkbezoek startte bij het bedrijf E.J. Hogervorst & zn te Noordwijkerhout. Dit familiebedrijf bestaat al 150 jaar en richt zich op de teelt en verkoop van de Hyacint Multiflora. Het bedrijf wordt geleid door Klaas en Arjan Hogervorst. Zij heetten de zes raden graag welkom: “Wij zijn blij met de belangstelling vanuit de lokale politiek, zodat zij weten wat we doen, waar we voor staan en wat onze uitdagingen zijn.” Onder meer de behoefte aan planologisch maatwerk, bijvoorbeeld door het kunnen combineren van bouwvlakken bij de uitbreiding van bedrijven, kwam hierbij aan de orde.

Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM)
Daarna volgde een bustour onder leiding van Onno Zwart, directeur van Greenport Ontwikkelingsmaatschappij. Zwart: “Niet alle successen van GOM ziet men direct, zoals een vrij uitzicht, vrij gemaakt van verrommeling. Het werkt het beste om raadsleden daar ter plekke over te vertellen Ook het succes van Bulb Trade Park wordt concreter als je de nieuwe bedrijven met eigen ogen hebt gezien.”

Gerberakwekerij Esmeralda
Het werkbezoek eindigde bij Kwekerij Esmeralda waar eigenaren Marcel van Vliet en Arjan Bassie de raadsleden rondleidden op hun gerberakwekerij. De beide eigenaren vertelden over het teeltproces, de inzet van insecten als natuurlijke bestrijders, over de behoefte aan licht, CO2 en warmte van een plant. Ook werd verteld over het belang van de Nederlandse sierteeltketen met zijn vele gespecialiseerde schakels. “Het klinkt gek, maar bloemen uit Nederland zijn sneller in Noord-Italië, dan die van Italiaanse kwekers. Nabijheid van de marktplaats Rijnsburg voor ons bedrijf blijft dan ook een groot voordeel”, aldus de eigenaren van Esmeralda.

bron: Greenport Duin- en Bollenstreek
Publicatiedatum: