Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westfaalse telers bezoeken Italiaanse kassen

Vorig jaar maakte een groep kwekers uit Nordrhein-Westfalen een reis langs enkele toonaangevende tuinbouwbedrijven in de Italiaanse provincies Rome en Latina. Daarbij werden o.a. kassen van de Di Meo Remo groep en kruidenproducent Copraval PO aangedaan. Omdat deze reis goed bevallen was, besloot een groep collega kwekers dit jaar eenzelfde reis te maken.


De kwekerij van Di Meo Remo

De tour werd georganiseerd door de landbouwkamer van Nordrhein-Westfalen en Erns Zimprich, vertegenwoordiger van Compaqpeat. De reis duurde vier dagen en naast kwekerijen werden ook enkele toeristische attracties bezocht.Tijdens het bezoek aan de kwekerijen van de Di Meo Remo groep werden de bezoekers begeleid door Remo Di Meo en zijn dochters Barbara en Alessia, die een gedetailleerde uitleg gaven over de moderne productiefaciliteiten van Nettuno en Bella Farnia.Aromatische kruiden

In het bijzonder konden de bezoekers ten behoeve van de aromatische kruiden toegepaste productietechnologieën bekijken zoals bij basilicum, munt, rozemarijn en bieslook. Onlangs werden er op het bedrijf nieuwe voorgesneden folies voor trays en flowpacks geïntroduceerd.


Het zaaien van Basilicum

De bezoekers konden ook de vele kerststerren (Poinsettia) bewonderen, waarvan het bedrijf er tijdens de kerst ca. 380.000 produceert.


Poinsettia

Kwaliteit en robuustheid van de planten zou uitstekend zijn en ook waren de bezoekers goed te spreken over de strikte en nauwgezette productieprotocollen. De gasten konden ook de culinaire hoogstandjes van het gebied proeven, zoals mozzarella, olijfolie en wijnen van de Pietrapinta wijngaard, ham van Bassiano, Porchetta van Ariccia en Caciotta van Agro Pontino.Na de afscheidslunch met typische streekgerechten bedankten de bezoekers hun gastheer en dames met Duitse producten.


Cadeautjes worden uitgewisseld. Rechts Remo Di Meo.

Contactpersonen:
Azienda Agricola Di Meo Remo

Via Quinto Stradone Sandalo del Levante, 17

00048 Nettuno (RM)
Tel.: (+39) 06 9819688
Fax: (+39) 06 9819455
Email: [email protected]
Web: www.dimeoremo.it
Publicatiedatum: