Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AgroCheck waarschuwt voor Duits-Turkse oplichter

Opgepast voor Ibrahim

In september werd AgroCheck door een exporteur geattendeerd op een schade die opgelopen was door een niet betalende Duitse afnemer. Het betrof een man van Turkse afkomst die zich Ibrahim noemt, zelf de bloemen en planten kwam halen en toen gevlogen was. In diens laatste nieuwsbrief waarschuwt AgroCheck voor de man.

In eerste instantie werd gedacht aan een 'klein oplichtertje', want de schade was toen nog niet zo groot. Totdat een andere exporteur met vragen over deze zelfde debiteur zich aandiende. En toen nog en toen nog een. In totaal weet AgroCheck nu van 6 handelaren, veelal in Aalsmeer, en loopt de schade al in de tonnen.

De man wisselt geregeld van adres. Die zijn allemaal vals: vermoedelijk laat hij de handel ergens lossen en direct opladen in een andere wagen. Hij verkoopt de bloemen en planten vervolgens aan lokale groothandelaren (fors onder de prijs en contant). Vermoedelijk is ook een handlanger in het spel.

Klik hier voor meer informatie
Publicatiedatum: