Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat voegt high-throughput phenotyping toe aan plant onderzoek?

Phenotyping kan gedefinieerd worden als: G + E = P. Dit betekent, het ‘phenotype’ (P) van een organisme (in dit geval een plant) is het resultaat van het genotype (G), de fysiologische eigenschappen van een plant en de omgeving waarin het groeit. Phenotyping is dus het onderzoek van de effecten van de combinatie van deze factoren. In deze vereenvoudigde definitie kan het antwoord op de boven gestelde vraag gevonden worden.



Namelijk door high-throughput phenotyping toe te passen, kunnen onderzoekers de fysiologische eigenschappen van planten ten opzichte van de omgeving onderzoeken. Zo worden factoren als stress resistentie, groei, ontwikkeling, opbrengst en de algemene fysiologie onderzocht. Zodoende, door volledige controle te hebben over de omgeving van de planten, kunnen onderzoekers exact vaststellen hoe eigenschappen van de plant worden beïnvloed door het veranderen van een bepaalde parameter. Voorbeelden hiervan zijn het toevoegen van zout aan water en het vergelijken van de hoeveelheid toegediend water. Op deze manier kunnen onderzoekers op een non-destructieve manier op grote schaal een breed scala aan informatie verzamelen. Enkele voorbeelden van de imaging technieken zijn: VIS (RGB), PSII, Hysperspectral imaging, LiDAR en NIR.

Deze data kan worden geanalyseerd worden met speciaal ontwikkelde software. Op deze manier kunnen gebruikers de enorme datasets gebruiken om cruciale inzichten te verschaffen over de groeiprocessen van planten.

Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0) 174 671 371
info@wps.eu
Publicatiedatum: