Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cao onderhandelingen Plantion eindigen in eindbod

Afgelopen woensdag hebben leden van de vakbond het Cao resultaat afgewezen en een eindbod teruggelegd bij de werkgever, zo meldt FNV op haar website over de onderhandelingen met Plantion.

"Na twee onderhandelingsrondes lag er een zeer mager resultaat, die de werkgever nog geen eindbod wilde noemen, maar hij wilde ook niet verder onderhandelen. Dit resultaat is afgelopen woensdag aan de leden voorgelegd en bijna unaniem afgewezen. Samen met de leden is een eindbod geformuleerd dat vervolgens direct na de ledenvergadering aan de werkgever is medegedeeld."

Eisen
Een Cao met een looptijd van 23 maanden met 1,5% loonsverhoging per jaar. Tevens hebben de leden ingestemd dat zij ook collectief willen meedoen aan de Stichting Private Aanvullende WW en WGA, die de bovenwettelijke WW en WGA gaat uitvoeren. Leden roepen de werkgever op, om gewoon mee te werken aan deze afspraak, zoals destijds is vastgelegd in het sociaal akkoord. Leden vinden dat als zij deze aanvullende verzekering willen die door hen betaald wordt, het niet aan de werkgever is om allerlei aanvullende eisen te stellen die niet zijn overeengekomen in het sociaal akkoord.

De werkgever zal op 9 december reageren op het geformuleerde eindbod van de vakbonden.

Bron: FNV
Publicatiedatum: