Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO Nederland realiseert verlaging www-premie voor 2017

LTO Nederland heeft met nadrukkelijke steun van NFO en LTO Glaskracht voor 2017 een forse verlaging van de www-premie gerealiseerd. De www-premie is een belangrijk speerpunt van LTO Nederland. ‘Hier lobbyen we al jaren voor. De premie zou meer afgestemd moeten worden op het principe ‘kostenmaker is kostendrager’, reageert Léon Faassen, interim voorzitter van LTO Nederland. Dit betekent dus dat hoogte van de premie meer afgestemd zou moeten worden op de uitgaven van het Algemeen Werkloosheidsfonds.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid publiceerde de premies vorige week in de Staatscourant. De www-premie voor korte arbeid (piekarbeid) was in 2016; 6,06% en dit wordt in 2017; 2,31%. In 2017 wordt de www-premie voor vast arbeid 0,59%, terwijl dit in 2016 nog 1,02% was. ‘Dit is een forse verlaging. We hebben er veel energie in gestoken en deze inzet heeft geloond,’ aldus Faassen.

Voorbeeld
Een ondernemer met een glastuinbedrijf van vier hectare heeft gemiddeld twee vaste en vier losse werknemers in dienst. Voor 2017 zal voor hem het effect ongeveer € 2.600 aan premievoordeel opleveren.

Zie hieronder de premieverschillen tussen 2016 en 2017Bron: LTO Nederland
Publicatiedatum: