Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenport Boskoop ondertekent convenant Bereikbaar Haaglanden

Michiel Gerritsen heeft namens het bedrijfsleven van Greenport Boskoop vrijdag 11 november het convenant Bereikbaar Haaglanden ondertekend. Hiermee onderstreept het bedrijfsleven in Greenport Boskoop dat ze zich wil inzetten voor een verdere verbetering van de logistiek.

Bereikbaar Haaglanden is een initiatief van VNO-NCW West, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, EVO, TLN en stichting Duurzaam Den Haag. Samen met werkgevers werken zij aan een bereikbare en leefbare regio. In navolging van de Gemeente Alphen aan den Rijn en de Vereniging Ondernemers Alphen (VOA) heeft nu ook het bedrijfsleven van Greenport Boskoop het convenant ondertekend.


V.l.n.r. Jan Breugem, Mobiliteitsmakelaar Rijnland, Michiel Gerritsen, Greenport Boskoop, Michel Oldenburg, Logistiek makelaar Bereikbaar Haaglanden.

"Het 'just-in-time' leveren van planten en bomen en snel inspelen op orders is de kracht van Greenport regio Boskoop. We zien een trend dat afnemers vaker gaan bestellen maar dan kleinere aantallen. Een goede logistiek is van groot belang", aldus Michiel Gerritsen. Afgelopen jaren zijn vanuit het project Green Flow al een aantal initiatieven gestart om de agrologistiek te verbeteren en de verkeersdrukte in het centrum van Boskoop terug te dringen. Zo is in maart dit jaar een hub (verzamelplaats) geopend in Boskoop Oost waar kwekers hun kleine orders voor handelsbedrijven in Boskoop West kunnen brengen. Daarnaast is er een busroute opgezet waarbij een auto meerdere keren per dag een ronde doet om kleine orders op te pikken en is er een app ontwikkeld. Deze app wordt komende maanden met een aantal geïnteresseerde handelsbedrijven en boomkwekerijbedrijven getest.

Deze initiatieven zijn tot stand gekomen dankzij een subsidie van de Provincie Zuid-Holland. Gerritsen: "Naast deze initiatieven willen we ons inzetten voor een verdere verbetering van de logistiek." De focus ligt daarbij op samenwerking en optimalisatie van (de bundeling van) vrachten binnen en buiten Boskoop. De Greenport kan hiervoor gebruik maken van de kennis en expertise van Bereikbaar Haaglanden. Gerritsen: "We roepen alle ondernemers op om mee te werken. Het belang van iedereen is immers om kosten te besparen en te komen tot minder verkeersbewegingen."

Voor meer informatie:
bereikbaarhaaglanden.nl
Publicatiedatum: