Van 10 tot met 13 augustus 2018 zal Rozendorp Lottum opnieuw in het teken staan van het Rozenfestival. Het thema is in 2018 ‘Rozen smaken naar meer’. Dat werd bekend gemaakt tijdens de evaluatievergadering van het Rozenfestival 2016."Succesvolle editie"
Tijdens de evaluatievergadering werd uitgebreid teruggekeken op het Rozenfestival 2016. Het weer was perfect, er hebben zich nagenoeg geen problemen of calamiteiten voorgedaan en de 50.000 bezoekers beoordeelden het Rozenfestival met een mooie 8,4. Ook financieel gezien heeft het Rozenfestival een goede editie gedraaid. Dit was, na een regenachtige editie in 2014, hard nodig om de toekomst van het Rozenfestival veilig te stellen.

Vrijwilligers essentieel
Het werd tijdens de evaluatie eens te meer duidelijk dat vrijwilligers essentieel zijn bij het organiseren van een evenement als het Rozenfestival. Bijna 2000 vrijwilligers uit de hele regio hebben zich voorafgaand, tijdens en na het festival ingezet om alles mogelijk te maken. De verenigingen, waarvoor de vrijwilligers werkten, ontvangen in totaal € 50.000,00 voor de werkzaamheden. Ook in 2018 zal een beroep gedaan worden op de vele verenigingen in Lottum en omgeving om het Rozenfestival te organiseren.Culinaire weg
Het Rozenfestival slaat in 2018 de culinaire weg in. Het thema ‘Rozen smaken naar meer’ biedt alle ruimte aan de deelnemers om hun creativiteit de vrije loop te laten. Los van smaakvolle mozaïeken, tuinen en objecten zal er ook aan de horeca extra aandacht geschonken worden. Daarnaast zullen in aanloop naar het Rozenfestival koppelingen gezocht worden met producenten van streekproducten, met initiatieven als Gezondste Regio 2025 en culinaire evenementen in de regio.

Het volgende Rozenfestival wordt gehouden van 10 t/m 13 augustus 2018. Kaarten zullen vanaf het voorjaar van 2018 beschikbaar zijn via www.rozendorp.nl