Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smiemans bouwt Bomencentrum in Baarn

Bij Bomencentrum Nederland in Baarn staat sinds kort een bijzonder project van EdenParks, onderdeel van Smiemans Projecten. Deze bomenkwekerij heeft meer dan 100.000 bomen in 750 soorten en variëteiten. Midden in dit gigantische park van ruim 25 hectare staat een gloednieuwe evenementenlocatie. Met de naam Jardin d’Hiverre ligt dit prachtig vormgegeven ontmoetingscentrum aan het water. In deze omgeving komt dit buitengewone project goed tot zijn recht.Vooruitstrevend project
Het dak is een technisch hoogstandje, met name door de bijzondere vorm van de profielen. Voor de draagconstructie zijn houten spanten van Oostenrijks grenenhout gebruikt. Hierop liggen stalen gecoate profielen.

Begin september werd het hoogste punt bereikt. Met een 100 tons kraan werd het nokstuk met 20 ventilatieramen op 10 meter hoogte op de dakconstructie geplaatst. Vervolgens werd 80.000 kg groen getint glas op de stalen dakconstructie geplaatst. De zijwanden kregen transparant glas. De combinatie van alle materialen bij elkaar geeft het project een prachtige warme uitstraling.

Door de bijzondere vorm van het dak en de gebruikte materialen laat dit vooruitstrevende project op een mooie manier de vakkennis van Smiemans zien. Binnenkort wordt het door EdenParks opgeleverd. In februari 2017 verwacht Hans Blokzijl, eigenaar van Bomencentrum Nederland, de deuren voor zijn bezoekers te openen.

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 1.120m² en een hoogte van 9 meter. In het souterrain bevinden zich conferentieruimtes, op de begane verdieping kan de ruimte multifunctioneel ingedeeld worden en in de torentjes met op de eerste verdieping de keuken, sanitaire ruimtes en een kantoor. Het project is ontworpen door MIII Architecten.


Voor meer informatie:
Smiemans Projecten
Bovendijk 29
2295 RV Kwintsheul
T +31 (0)174-638 000
[email protected]
www.smiemansprojecten.nl
Publicatiedatum: