Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijswinnaars fotowedstrijd Nationale Zomerbloemententoonstelling

Een grote groep amateurfotografen heeft ook dit jaar gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling om mee te doen aan de fotowedstrijd. De bedoeling was om het thema ‘Hollands Glorie’ op creatieve wijze in beeld te brengen. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Licht, maar ook het vinden van de juiste compositie spelen hierbij een rol. Het aantal inzendingen was ongeveer gelijk aan dat in voorgaande jaren. Uit twaalf genomineerde inzendingen heeft de jury uiteindelijk de drie winnende foto’s gekozen.De uitslag en het juryrapport
Op de eerste plaats is de inzending geëindigd van Kees Olierook uit Poeldijk. De pompoenen op de winnende foto trekken in eerste instantie de aandacht. Hoe langer men naar de foto kijkt, hoe meer de totale sfeer van het thema in de kerk in beeld komt. Een terechte winnaar.

De tweede prijs is voor Anneke van Ruyven uit Honselersdijk. Ondanks zijn eenvoud straalt de foto toch volop het thema Hollands Glorie uit. Het heeft de jury verrast, dat de fotograaf dit beeld zo scherp heeft waargenomen en vastgelegd.

De foto die een derde plaats heeft verdiend, is gemaakt door Rikus Tel uit Brasschaat in België. Een prachtig sfeerbeeld met het orgel van de Utrechtse orgelbouwer Wander Beekes (1795-1838) als middelpunt van Hollands Glorie.

Prijsuitreiking
De prijzen zijn uitgereikt tijdens een bijeenkomst op vrijdagavond 4 november, die speciaal georganiseerd is voor de vele vrijwilligers van de Nationale Zomerbloemententoonstelling.

De organisatie is heel blij met het grote aantal ingestuurde foto’s en hoopt dat er volgend jaar weer veel fotograferende bezoekers aan de wedstrijd meedoen. De uitslag en ingestuurde foto’s zijn te vinden op www.nzbt.nl.

32e editie - 2017
De Nationale Zomerbloemententoonstelling vindt volgend jaar plaats van donderdag 7 t/m zondag 10 september 2017.
Publicatiedatum: