Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Terugkijken

Goedemorgen Nederland live op de FHTF

De Trade Fair in Aalsmeer kan rekenen op aardig wat media-aandacht. Het actualiteitenprogramma Goedemorgen Nederland van omroep WNL stuurde een verslaggever naar de beurs, die live in gesprek ging met onder meer Lucas Vos en bloemstyliste Sarah Dikker.

Reporter Floris Prenger van het tv-programma stond live op de beurs en sprak er met rozenbreeder Wout Oor, 'Hollands Beste Bloemenstylist' Sarah Dikker, CEO Lucas Vos van Royal FloraHolland en Silke Tijkotte van 'Let it Grow'. Allen spraken zich uit over de trends op het gebied van bloemen en planten.

Rozenbreeder met een wereldprimeur
Als eerste was Wout Oor aan het woord. Hij is rozenkweker en komt met een wereldprimeur: een superroos met een plant in het midden. "Normaal krijg je bij het kruisen een mooie nieuwe roos. Maar er zijn ook soorten waarvan ze in de wandelgangen zeggen dat het mislukkers zijn. Een exporteur zag ze en vond ze juist fantastisch. We zijn ze in de markt gaan zetten en de handel vond het zó verschrikkelijk mooi, dat we verder zijn gaan zoeken naar andere kleuren. Nu blijkt dat het heel erg aanslaat", vertelt hij.

Meubelstukken in je woonkamer
In het volgende deel van het programma was de microfoon voor bloemstyliste Sarah Dikker. Zij liet een aantal zeer bijzondere planten zien, die dé trends voor 2017 vormen. "De kamerplant heliconia is heel aaibaar. En de alocasia stingray ziet er als een pijlstaartrog uit. Het zijn beide echt meubelstukken in je woonkamer."Lucas Vos was even na 08.00 uur aan de beurt. Hij is zichtbaar ontspannen en vertelt vol tevredenheid over 'zijn' organisatie. "Als Nederland staan we er goed voor. Met z'n allen zorgen we voor 50 procent van de wereldhandel. Dat is nogal wat! Over het algemeen is er ook groei. We zien het bij kwekers, bij klanten en ook bij Royal FloraHolland zelf. Wij hebben meer dan 5 procent groei. Dit maakt mij een trots man."

Lamp in een plant
Als laatste is Silke Tijkotte van 'Let it Grow' aan het woord. "Je wordt gezond en gelukkig van bloemen en planten", zegt ze. "Vandaar dat wij startups helpen met groeien om er commercieel een succesvolle business van te maken."

Dan laat de verslaggever een bijzondere plant zien: er zit een lamp in deze plant! En als je aan de bladeren zit, gaat ie aan! Silke: "Hij is van Edwin van Oers. Hij heeft een fantastisch design gemaakt. Zij wisten van deze plant dat het mogelijk is om hem licht te laten geven. Het is fantastisch én uniek. Ik hoop dat uiteindelijk iedereen zo'n bedlamp zal hebben."

Bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: