Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piet Paulusma spreekt op TBR Venray over extreem weer

Zuidoost-Nederland werd eind juni getroffen door hevig noodweer. Hagelstenen zo groot als tennisballen vielen uit de lucht en richtten een miljoenenschade aan. Ook tuinders werden slachtoffer van dit natuurgeweld. Om tuinbouwprofessionals inzicht en kennis te geven over klimaatsveranderingen, organiseert Evenementenhal in samenwerking met ZLTO/LLTB voorafgaand aan Tuinbouw Relatiedagen Venray dit jaar het symposium ‘Anticiperen op weersextremen’. Eén van Nederlands bekendste meteorologen, Piet Paulusma, trapt het programma af als keynote speaker.Tuinbouw Relatiedagen in Evenementenhal Venray vormt jaarlijks een centraal platform voor tuinbouwprofessionals uit Zuidoost-Nederland en de Duitse en Belgische grensgebieden. Juist deze regio werd op 23 juni 2016 zwaar getroffen door extreem noodweer. De hagelschade liep op in de miljoenen, met name in Someren, Asten en Deurne waar veel glastuinbouw zit. Kassen werden grotendeels verwoest, producten in de kassen waren niet meer te verkopen. Groenten, fruit en andere veldgewassen gingen verloren en er ontstond schade aan loodsen, schuren en woningen.

Symposium ‘Anticiperen op weersextremen’
Dit actuele thema zal ongetwijfeld aansluiting vinden en vragen oproepen bij tuinbouwprofessionals uit Nederland, België en Duitsland. Om die reden organiseert Evenementenhal samen met belangenbehartigingsorganisaties ZLTO en LLTB op 1 december 2016 het symposium ‘Anticiperen op weersextremen’. Meteoroloog Piet Paulusma trapt het programma af als keynote speaker. Hij zal ingaan op de klimaatsveranderingen en de gevolgen hiervan.Kennissessies, lunch en de beursvloer op
Daarnaast volgen twee kennissessies, gericht op praktische handvatten voor de tuinders. Aan het woord komen onder meer Janjo de Haan van Wageningen UR en Jan Schreuder namens Vereinigte Hagel. Zij gaan in op preventieve maatregelen die je zelf kunt nemen tegen het veranderende klimaat. Jurist Rico Ligtvoet van ZLTO is momenteel betrokken bij de afhandeling van schade in Zuid-Oost-Brabant en gaat zijn ervaringen, tips en kennis delen in de sessie ‘Getroffen, en wat nu?’.
Na het bijwonen van deze kennissessies, volgt er een gezamenlijke lunch. Aansluitend gaan alle belangstellenden de beursvloer op van Tuinbouw Relatiedagen Venray 2016. Aanmelden voor het symposium ‘Anticiperen op weersextremen’ kan via www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray.
Publicatiedatum: