Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masterclass innovatie in bloemenverwerking bij Bercomex

Bercomex heeft vorige week een Masterclass verzorgd voor leerlingen van het Horizon College in Hoorn over de nieuwste innovatie mogelijkheden in bloemenverwerking.Presentatie over nieuwste mogelijkheden van bloemenverwerking
Willem Miedema, innovatie specialist van Bercomex, gaf een uitgebreide presentatie over nieuwe mogelijkheden in bloemenverwerking aan tweedejaars leerlingen van het Horizon college die de opleiding MBO Elektrotechniek of MBO Werktuigbouwkunde volgen.

Veel belangstelling voor innovaties bloemenverwerking
Er was veel belangstelling voor de Masterclass, de groep leerlingen werd opgesplitst in drie groepen van ongeveer 25 leerlingen. Willem Miedema heeft de presentatie voor elke groep apart gedaan, zo was er veel ruimte om van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Demonstraties verwerkingsmodule voor het ontbladeren, ontdoornen en afsnijden van bloemen
Voor de masterclass had Willem een deel van een bloemenverwerkingsmachine meegenomen. Hierdoor konden leerlingen van dichtbij zien met welke moderne technieken bloemenstelen kunnen worden ontbladerd en ontdoornd om deze vervolgens op de gewenste lengte af te snijden. De leerlingen van het Horizon College hadden overigens ook nog een primeur! Tijdens de IFTF bloemenvakbeurs van volgende week worden er op de Bercomex stand ook demonstraties gegeven met deze mobiele afritser. Daarnaast is er op de stand van Bercomex nog meer te zien zoals de vernieuwde RoseMatic voor automatische rozenverwerking en demonstraties van remote service van de afdeling Service & Parts.

Nieuw concept Horizon College
Het masterclass concept is nieuw in het onderwijsprogramma van het Horizon College. Deze speciale lessen zijn geïnitieerd door één van de docenten. Belangrijkste doel is om leerlingen hiermee nog meer gevoel te geven van de praktijk. In de toekomst zullen andere bedrijven ook verschillende masterclasses gaan geven in Hoorn.

Voor meer informatie:
Bercomex bv
Holenweg 4A
1624 PB Hoorn
T: +31 (0) 229 – 50 21 50
F: + 31 (0) 229 - 50 21 16
www.bercomex.com
Publicatiedatum: