Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Feiten en fabels luchtzuiverende planten

De interesse voor vergroening en verduurzaming van onze maatschappij neemt structureel toe. Daarmee ook de belangstelling voor een schonere en zuivere lucht en de rol die verschillende kamerplanten daarbij kunnen vervullen. Helaas worden ook veel fabels verspreid over de luchtzuiverende werking van planten. Iedere plant is in meer of mindere goed voor milieu en welzijn, maar dat betekent nog niet dat deze planten ook echt sterk luchtzuiverend zijn.

Aan verschillende planten, Aloë vera, Anthurium, Bromelia & Sanseveria, die nauwelijks luchtzuiverend zijn, wordt soms een grotere luchtzuiverende werking toegedicht dan werkelijk het geval is.Sinds het eerste NASA-onderzoek naar de luchtzuiverende werking van planten in 1989 hebben ook veel andere geleerden en instituten, zoals Professor Wolverton & het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) verder onderzoek gedaan en doen dat nog steeds naar de luchtzuiverende werking van planten en het ‘Sick building Syndrom’.

Welke planten zijn bewezen luchtzuiverend?
Volgens de rapporten zijn de volgende planten het meest luchtzuiverend:
1. Nephrolepis*
2. Potchrysant
3. Potgermini
4. Palm (Areca*)
5. Dracaena (Marginata* en Bicolor*)
6. Ficus
7. Hedera*
8. Spathiphyllum*
9. Raphis
10. Schefflera
*Deze planten zijn verkrijgbaar onder het luchtzuiverende plantenmerk Air So Pure


Zuiverende werking door planten
De zuiverende werking van planten en een goede ventilatie zorgen voor een gezondere leefomgeving en een betere kwaliteit van het binnenklimaat. Belangrijk, want de kwaliteit van de binnenlucht, zoals in huiskamer, kantoor en klas, is van groot belang voor onze gezondheid, fitheid en welbevinden.

Meubels, kleding, vloer- en muurbedekking, verf, printers, e.d. geven chemische stoffen af die niet goed voor ons zijn. Sinds het NASA-onderzoek heeft veel aanvullend wetenschappelijk en praktijkonderzoek nauwkeurig aangetoond dat bepaalde kamerplanten in bijzondere mate schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en de lucht reinigen.

De luchtzuiverende werking van planten zorgt voor:
  • Neutraliseren van schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken;
  • Verbeteren van de luchtvochtigheid door regulerende verdamping;
  • Gezonder maken van de lucht door effectief CO2 om te zetten in zuurstof.
Sterk luchtzuiverende kamerplanten dragen bij aan een enorme verbetering van de luchtkwaliteit in gebouwen.

Bewezen luchtzuiverende planten
Luchtzuiverende planten zijn als het ware een verantwoord groen medicijn.
Planten die bewezen sterk luchtzuiverend zijn, worden aangeboden onder het plantenmerk ‘Air So Pure’. Deze planten komen van 15 gespecialiseerde kwekers en verdeeld in 10 soorten en talloze variëteiten, vormen en potmaten.

De wetenschappelijk onderbouwing van de luchtzuiverende werking is beschreven in het uitgebreide boekwerk van Professor B. C. Wolverton. Dit boek en diverse andere wetenschappelijke artikelen zijn op te vragen bij Air So Pure.

Meer informatie?
Meer info over Air So Pure op www.airsopure.nl, Facebook AirSoPure, twitter @airsopureplants, You Tube airsopureplants, via het centrale contact Marco van Leeuwen ([email protected]) of kom naar stand 43.2, hal 2 van Air So Pure op de Trade Fair in Aalsmeer.

Publicatiedatum: