Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floraliën gaat op zoek naar ideeën en geld

De Koninklijke Maatschappij voor Landbouw- en Plantkunde, de organisatie achter de Floraliën, moet op zoek naar nieuwe partners en vers geld om in 2021 een nieuwe editie te kunnen organiseren. Het veel te lage bezoekersaantal en de hoge kosten van het nieuwe concept in het stadscentrum van Gent hebben de spaarpot van de organisatie leeg gemaakt. “Maar we blijven geloven dat de doelstellingen van de Floraliën na 200 jaar nog relevant zijn. We moeten lessen trekken uit het verleden en eendrachtig positief naar de toekomst kijken”, klinkt het.

De Gentse Floraliën keerden dit jaar terug naar hun roots: het centrum van de stad. Op vier locaties – het Sint-Pietersplein, de Bijlokesite, de Leopoldskazerne en de Floraliënhal in het Citadelpark – konden bezoekers zich tijdens de 35ste editie vergapen aan al het moois dat de sierteeltsector te bieden heeft. De organisatoren rekenden op een kwart miljoen bezoekers, maar uiteindelijk werden het er slechts 140.000. De terreurdreiging en het slechte weer kunnen ingeroepen worden als verzachtende omstandigheden voor dat lage bezoekersaantal.

“Maar we kunnen niet naast de cijfers kijken”, zegt Michel Vermaerke, die zijn mandaat als voorzitter van de Floraliën niet verlengt, in Het Nieuwsblad. “We zijn erin geslaagd om alle facturen te betalen, maar we hebben daarvoor wel diep in de reserves moeten tasten.” Zo moest de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw- en Plantkunde (KMLP) haar kantoren langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem verkopen om de financiële put, naar verluidt meer dan één miljoen euro, te dichten.

Lees meer bij VILT
Publicatiedatum: