Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VIB achterhaalt hoe planten zich wapenen tegen droogte

Een onderzoeksteam van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en UGent heeft ontdekt hoe planten omspringen met een beperkte watertoevoer. Met het oog op de klimaatverandering is kennis over hoe planten precies reageren op watergebrek van onschatbare waarde voor de landbouwsector. “Het kan leiden tot geavanceerde gewasveredelingsmethodes om gewassen ook in droge omstandigheden optimaal te laten groeien”, zegt professor Dirk Inzé, verbonden aan VIB en UGent.

Wetenschappers zijn het erover eens dat de klimaatverandering enorme uitdagingen op het vlak van voedselvoorziening zal veroorzaken, vooral in regio’s waar water schaars is en degelijke irrigatie-infrastructuur ontbreekt. Om voedseltekorten tegen te gaan, zoeken onderzoekers volop naar nieuwe manieren om gewassen genetisch beter bestand te maken tegen droogte. Daarover is echter meer kennis nodig over de genen die ervoor zorgen dat planten trager groeien in droge omstandigheden.

Lees meer bij VILT
Publicatiedatum: