Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opleiding Bedrijfshygiëne in groenten- en siergewassen

Bent u op zoek naar een goed hygiënesysteem om de planten op uw bedrijf op een juiste manier te kunnen beschermen tegen ziekten en plagen die overal op de loer liggen? Schrijf u vóór 16 december 2016 in voor de vierdaagse opleiding Bedrijfshygiëne in groenten- en siergewassen op 26 januari, 2, 9 & 16 februari 2017. Leer alle ins en outs van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw bedrijf.

Het belang van bedrijfshygiëne
De opleiding gaat uitgebreid in op het herkennen van ziekten en plagen in groenten- en siergewassen. Bacteriën, virussen, viroïden, schimmels en insecten worden behandeld, evenals ontsmettingsmiddelen en detectiemethoden.

Ook wordt het basisprincipe van een kwaliteitszorgsysteem, zoals Good Seed and Plant Practices (GSPP) en Naktuinbouw Elite uitgelegd. Hierbij komen de risico-analyse en bedrijfsinrichting aan bod. U leert uw praktijksituatie kritisch te beoordelen, praktische verbeteringen door te voeren en kunt uw collega's motiveren om volgens het hygiëneprotocol te werken.

Door wie?

Twee enthousiaste en ervaren docenten vullen elkaar aan, waarbij de ene docent alles weet van ziekten en plagen en de andere docent dit combineert met zijn kennis en ervaring bij bedrijven. Samen leren zij u de ins en outs van een goed hygiënesysteem. Wageningen UR verzorgt een presentatie over desinfectie van water.

Voor wie?

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers die uitvoerend personeel aansturen, instrueren en controleren. Denk hierbij aan voormannen, teeltcoördinatoren en bedrijfsleiders van groenteplantenkwekers, groentenzaadbedrijven of vermeerderingsbedrijven van teeltmateriaal in de sierteeltsector en telers van siergewassen.

Wanneer & waar?
De opleiding Bedrijfshygiëne in groente- en siergewassen wordt georganiseerd op 26 januari, 2, 9 & 16 februari 2017. De opleiding start om 13.00 en duurt tot circa 20.00 uur. De locatie is Naktuinbouw in Roelofarendsveen.

Inschrijven kan middels dit formulier (inschrijven vóór 16 december 2016).

bron: Naktuinbouw
Publicatiedatum: