Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VGB-directeur Robert Roodenburg blij met CETA

Een verdrag waar Europa 12 miljard mee kan verdienen en Nederland mogelijk 1,2 miljard. En toch hangt het aan een zijden draadje. Het gaat over CETA, een handelsovereenkomst tussen Europa en Canada. Er wordt al sinds 2009 gesproken, maar vandaag werd duidelijk dat Walloniƫ nog teveel vraagtekens heeft en niet wil ondertekenen.De belangrijkste voordelen in het vrijhandelsakkoord zijn het vereenvoudigen van de handel tussen Canada en Europa. Bedrijven hoeven bijna geen importtarieven meer te betalen als ze producten exporteren. Ook accepteren Canada en Europa elkaars technieken voor de productie van goederen. Deze gemakken bevorderen de handel, vergroten de concurrentie en dit kan dus ook betekenen dat prijzen van producten omlaag gaan.

Nederland is de grootste exporteur van bloemen en planten ter wereld. We exporteren jaarlijks voor 6 miljard euro wereldwijd. Naar Canada exporteren we voor ongeveer 9 miljoen. Daarmee is Canada voor de bloemenhandel niet de grootste speler, maar Robert Roodenburg is blij met CETA en legt uit hoe goed het voor zijn branche is als de drempels voor export worden verlaagd.

Lees meer en bekijk de video bij EenVandaag
Publicatiedatum: