Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vrijdag 9 december, Petten

Energie event: In de Kern van Energie

Van Hollandse Bodem organiseert elk jaar een event over energie, water of agrifood. Deze keer staan de nieuwste inzichten op het gebied van energie centraal, waarbij experts vertellen over energie in workshops en pitches, alwaar men naar keuze aan mee kan doen. Vervolgens is het spreekgestoelte voor Key-note speakers van de middag Guillaume Manicini van Tesla en trendwatcher Adjiedj Bakas. Een viertal ondernemers uit de regio kort vertellen tot slot over hun innovatie en de weg daar naar toe, waarop een natje en droogje uit de coulissen tevoorschijn zal komen.

Wees welkom op vrijdag 9 december van 12:30 - 18:00 uur bij ECN Petten.Programma:
Ontvangst gasten op het terrein van ECN en NRG tussen 12:30 en 13:00 uur. Vanaf 13:15 uur kunt u deelnemen aan twee workshops naar keuze. Tijdens de inloop van het event kunt u kiezen, maar wees op tijd want vol=vol.
  • Energy Workshop 1 Rondje in de Kern van Energie - Unieke rondleiding faciliteiten van ECN o.l.v. experts
  • Energy Workshop 2 Be Good and Tell it - Moeite met het vinden van juist geschoold personeel in onze regio? Vertel je verhaal! Communicatie workshop door Huib Koeleman
  • Energy Workshop 3 Nucleair - Folkert Draaisma, Stralingsdeskundige neemt ons mee in de wereld van de ioniserende straling.
  • Energy Workshop 4 Transitie naar groene energie - Hoe denken ondernemers over de transitie naar groene energie en waar lopen ze tegenaan? Rondetafelgesprek onder leiding van VNO-NCW door Arash Aazami
  • Energy Workshop 5 Energy Innovation - Oplossingen voor duurzaamheid transitie en economische impact. ECN & Partners op zoek naar de win-win.


Vanaf 15:00 uur gaan we onder leiding van Arash Aazami naar de grote zaal om te luisteren naar de verhalen van Adjiedj Bakas en Guillaume Manicini van Tesla:

Bart Hoevenaars, Tesla
Tesla brengt sinds 2015 geavanceerde batterijsystemen op de markt voor zowel huishoudelijke- en grootschalige, industriƫle toepassing. De systemen zijn flexibel, schaalbaar en kunnen een diversiteit aan markten bedienen. Sales manager Bart Hoevenaars vertelt ons alles over deze innovatie.

Adjiedj Bakas, trendwatcher
Er is plenty energie voor iedereen en die energie kan de komende tijd gewonnen worden op slimmere manieren, waardoor een tijdperk aanbreekt van permanent goedkope energie. Trendwatcher en visionair spreker Adjiedj Bakas legt ons uit waarom.

Vervolgens komen vier ondernemers uit de regio aan het woord om kort te vertellen over hun innovatie en de weg daar naar toe:
  • Pieter Ursem van Autobedrijf Peter Ursem gaat vertellen over de recycling van de Lithium-ion cel waardoor accu's uit elektrische auto's niet vernietigd hoeft te worden.
  • Maarten den Heijer van RGS Development over nano-silciumplaatjes. 1.000 m2 van deze plaatjes kan jaarlijks 25.000 huishoudens voorzien van stroom.
  • Bon Uijting van Mpower over het Off Grid Test Centre, een samenwerking van bedrijven en instellingen die een testfaciliteit gaan neerzetten van een zelfstandig, duurzaam en goedkoper energiesysteem voor afgelegen gebieden.
  • Marco van Soeland van HVC gaat alles vertellen over het slimme energienetwerk wat in Heerhugowaard komt. Een nieuw warmtenet zodat bedrijven kunnen profiteren van elkaars restwarmte.
Om 16:45 uur wordt afgesloten met een borrel en hapjes.


Het evenement is bedoeld voor iedereen uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs die op zoek is naar inspiratie en kennis over energie. Deelname is gratis.

Voor meer informatie & aanmelden, klik hier.


Publicatiedatum: