Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bestuurders Greenport Aalsmeer op bezoek bij GreenBalanZ

Op 7 oktober zijn de voorzitter van Greenport Aalsmeer, Burgemeester Jeroen Nobel en Ad Verburg, bestuurder Innovatie Greenport Aalsmeer, op werkbezoek geweest bij GreenBalanZ. Samen met projectleider Innovatie Jan-Willem Donkers spraken zij met eigenaar Lennard van der Weijden over zijn bedrijf, innovatie en duurzaamheid.

De bestuurders willen weten wat er leeft onder ondernemers wat zij belangrijk vinden, maar ook om innovatierichtingen te bespreken. De Greenport Aalsmeer kan daarin faciliteren: de Greenport Aalsmeer zet met ondernemers projecten op en gaat op zoek naar financiering hiervoor. Gesproken is over Warmtenet en de mogelijke CO2 aanvoer die kansen kan bieden. Ook is gesproken over de mogelijke inzet van Innovatiekracht van Greenport Aalsmeer bij een marktonderzoek voor een nieuw concept.GreenBalanZ heeft in 2014 de eerste volledig biologische Phalaenopsis orchideeën op de markt gebracht. Tien procent van de productie is biologisch, Skal-gecertificeerd. De overige negentig procent is groen, ofwel 100% green. De kweker gebruikt beduidend minder gas dan collega telers dankzij het ‘Kas zonder Gas’ principe. De overtollige zomerwarmte wordt opgeslagen en in de winter wordt deze warmtebuffer gebruikt om de kas te verwarmen. Het gasverbruik is hierdoor met 1,1 miljoen kuub gereduceerd.

bron: Greenport Aalsmeer
Publicatiedatum: