De PCR-techniek wordt in de tuinbouw- en akkerbouwsector vaak gebruikt voor genetische kwaliteitscontrole en de detectie en identificatie van micro-organismen. Voor de detectie van bacteriƫn, virussen, schimmels en aaltjes is de PCR-amplificatietechniek niet meer weg te denken van het laboratorium.

Naktuinbouw en Hogeschool Leiden bieden sinds 2014 de opleiding realtime PCR voor de groene sector aan. In deze opleiding zijn de opleiding Plantspecifieke PCR-technieken en de opleiding Plantspecifieke real-time PCR-technieken samengevoegd. De eerste dag wordt aandacht besteed aan de achtergronden van de PCR-techniek. De twee opvolgende dagen vindt een verdieping plaats naar de realtime PCR-techniek. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op achtergronden, ontwikkelen, optimaliseren, analyseren en kwantificeren.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de opleiding realtime PCR-techniek voor de groene sector.

Voor wie?
De opleiding is ontwikkeld voor laboratoriummedewerkers uit de plantaardige sector. Als vooropleiding adviseert Naktuinbouw een vooropleiding op hbo-niveau of relevante praktijkervaring.

Wanneer & Waar?
De opleiding wordt georganiseerd op 22, 23 & 24 november 2016 bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen.

Inschrijven kan op de site van Naktuinbouw.