Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verplaatsing en uitbreiding van veredelingskassen én uitbreiding van het team

Takii breidt bloemenveredeling in Nederland verder uit

Takii Europe B.V. gaat begin 2017 haar Nederlandse veredelingslocatie voor pot- en perkplanten verplaatsen van Honselersdijk naar Kudelstaart. Hiervoor wordt momenteel een veredelingskas aan de Mijnsherenweg volledig opnieuw ingericht. De kasoppervlakte wordt verdubbeld naar ruim 1 ha. Bovendien wordt het teelt- en veredelingsteam verder uitgebreid. Matthijs van der Ende gaat de veredeling versterken, na 8 jaar als Product Manager Flowers actief te zijn geweest binnen Takii Europe B.V.Europese bloemen veredeling in Nederland én Denemarken
Na de bedrijfsovername van K. SAHIN, Zaden B.V in 2007, heeft Takii Europe B.V. de veredeling van pot- en perkplanten in Nederland voortgezet. De afgelopen jaren zijn er veel succesvolle producten uit deze veredeling gekomen, waaronder Canna Cannova, Viola Floral Power en Alcea Spring Celebrities. De veredeling in deze gewassen wordt nu verder uitgebreid. Naast deze verdergaande specialisatie, komt er ruimte voor andere gewassen. Ook kan er meer aandacht worden besteed aan screening van veredelingsmateriaal van het moederbedrijf uit Japan.

Takii Europe B.V. heeft de afgelopen jaren ook flink geïnvesteerd in haar vestiging in St Annaland. Hier vindt de veredeling van home garden producten plaats, alsmede zaadproductie en zaadschonings activiteiten.

De veredelings- en zaadproductielocatie in Odense (DK) zal blijven bestaan. In Denemarken wordt gewerkt aan de gewassen pot Gerbera, Begonia, Pot Lisianthus en Sierpeper.

Door al deze investeringen in de bloemen veredeling wil Takii Europe B.V. verder vorm geven aan haar groei strategie. Ook kan beter worden ingespeeld op de verhoogde eisen welke aan de genetica worden gesteld vanuit de Europese markt.

Bron: Takii Europe
Publicatiedatum: