Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"William Sonneveld (FV SeleQt): "Situatie is enorm zorgwekkend"

Opnieuw Nederlands teeltproject in Ethiopië aangevallen

Tholen - De spanningen in Ethiopiƫ tussen de regering en bevolkingsgroepen lopen hoog op. 'Locals' protesteren tegen de overheidssteun die de regering verleent aan buitenlandse investeerders. In september werden al verschillende bloemenkwekerijen aangevallen en in brand gestoken. Woensdag volgde de sapfabriek Africa Juice en gisteren was het Ethiopische teeltproject en partner van FV SeleQt aan de beurt.

Het project staat ten dienste van van zowel de lokale bevolking en de overheid als de lokale economie. De kwekerij verbouwt 300 hectare groenten, die door de Oromia National Regional State is ter beschikking gesteld. Het Nederlandse bedrijf FV SeleQt, een joint-venture tussen Flamingo Horticulture en de Best Fresh Group is betrokken bij de afzet van onder meer haricots vert, peulen, sugar snaps en pepers.

William Sonneveld reageert namens FV SeleQt geschokt op de gebeurtenissen. "We hoopten dat de ellende aan ons voorbij zouden gaan, maar gisteren was ons teeltproject aan de beurt. Het Nederlandse management is maandag op verzoek van de ambassade met spoed vertrokken van de farm naar de hoofdstad Addis waar het veilig is. De 'locals' zijn de farm opgekomen en hebben de medewerkers weggejaagd. Het lijkt erop dat het pakhuis is geplunderd en er meerde branden woeden op de farm. De schade zal aanzienlijk hoog zijn, maar een duidelijk beeld van de schade is er nog niet omdat het nog te gevaarlijk is om naar de farm te gaan. De situatie is enorm zorgwekkend, de komende 48 uur zijn cruciaal", aldus William.

Publicatiedatum: