Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zaadgoed in de kijker op Fleuroselect's Home Garden Conference

“Zadentechnologie ontmoet consumentenmarketing.” Dat was het centrale thema van de zevende Home Gardening Conference van Fleuroselect, die plaatsvond op 21 en 22 september in Stuttgart. Dit evenement, dat de producenten van voorverpakte zaden voor consumenten samenbrengt met hun leveranciers, trok niet minder dan tachtig deelnemers uit elf verschillende landen.Gericht op zaad
Torsten Nilsson van Nelson Seed Development opende het tweedaagse programma met een presentatie over Optigrow. Dit is een nieuwe primingtechniek om zaden extra leven in te blazen, die ook van nut kan zijn voor consumentenzadenfabrikanten. De Britse hovenier annex tv- en radiopresentator David Domoney hield vervolgens een betoog over het centrale thema, waarin hij aantoonde hoe de voorverpakte zadenindustrie de consumenten kan aanleren dat zelf zaaien leuk, makkelijk en spannend is, en bovenal: hoe je zaden aan mensen kunt verkopen die nog nooit zelf hebben gezaaid.

Het thema zadentechnologie kreeg verdere aandacht door een bezoek aan Hild Samen, een toonaangevende veredelaar gespecialiseerd in gecertificeerde biologische producten als in ‘gewone’ gewassen. Daar werden proefvelden met groenten en kruiden bezocht en de zadenverwerkingsfaciliteiten bewonderd. Ook waren er presentaties over de zaadselectie voor de consumentenmarkt, de nieuwste veredelingstechnieken inclusief ontwikkelingen rond gekleurde wortels en het uitgebreide kwaliteitswaarborgsysteem van het bedrijf.Consumentenmarketing
Johannes Welsch van de Duitse brancheorganisatie IVG schetste een beeld van de overkoepelende maatschappelijke trends die van belang zijn voor de tuinsector. Dat zijn onder meer een steeds langere levensduur, een verlangen naar duurzaamheid en meer onderlinge verbondenheid dankzij digitale innovaties.

Het bezoek aan Selecta one, een vooraanstaand familiebedrijf op het gebied van veredeling en productie van vegetatief vermeerderde sierplanten, stond hoofdzakelijk in het teken van marketing. De delegatie kreeg een globaal beeld van het bedrijf, inclusief insights in het succesverhaal van de paars met wit gevlekte petunia NightSky, en een presentatie over het verpakken, promoten en positioneren als geschenkidee van dianthus Pink Kisses, de steranjer van het bedrijf.'2016, Jaar van de Cosmea en Tomaat'
Harm Custers van Takii, voorzitter van de Home Gardening Association van Fleuroselect, presenteerde samen met conferentiemoderator David Arnold de resultaten van de succesvolle campagne ‘2016, jaar van de Cosmea en de Tomaat’. Het doel van dit initiatief is om de verkoop van bestaande variëteiten te stimuleren door de sector te voorzien van extra marketingtools zoals logo’s, beeldmateriaal en banners. Twee gerenommeerde en populaire tuinen, Wisley van de Britse Royal Horticultural Society en de Jardin des Plantes in Parijs, organiseerden uitgebreide proeven met meer dan zestig soorten cosmea’s, die werden geleverd door Fleuroselect-leden.

Fleuroselect en The Home Garden Association
Fleuroselect test, beschermt en promoot nieuwe variëteiten van bloemen en planten. Onder het internationale gezelschap van leden bevinden zich veredelaars, kwekers en groothandels/distributeurs van sierteeltproducten.

The Home Garden Association is opgericht onder de Fleuroselect-paraplu om het hobbytuinieren als leuk, makkelijk, goedkoop en waardevol aan te prijzen. Op de jaarlijkse Home Garden Conference kunnen deelnemers inspiratie opdoen bij lezingen van deskundigen, maar ook netwerken met collega's om zakelijke kansen te creëren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected].

bron: nieuwsbrief Fleuroselect

Publicatiedatum: