Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foto's: 26ste editie Groot Groen van start gegaan

Niet minder dan 300 standhouders - zo'n 225 boomkwekerijen en een 75-tal toeleveranciers - hebben zich wederom verzameld in Zundert. Voor de 26ste maal wordt aldaar de GrootGroenPlus beurs georganiseerd, een beurs waar de wereld van de boomkwekerij- en gerelateerde sectoren samen komen. 

Thema: My favourite plant!
De beurs is dit jaar opgezet rond het thema 'My favourite plant!'. Er bleek behoefte aan een thema dat draaide om planten en kennisdeling, weet de Rabobank (tevens sponsor van de beurs). 'My favourite plant!' sluit daar mooi op aan en biedt mogelijkheden, maar ook veel ruimte om de kennis over planten te verdiepen en te laten zien welke planten favoriet zijn. 

De beste nieuwkomer volgens het KVBC: de Gaulthier Pearl Gaultheria van Special Plant Zundert. (foto: @PlantippPete)

Beste stand: Klasmann-Deilmann
De stand van Klasmann-Deilmann Benelux (nummer R053) werd unaniem gekozen tot de mooiste stand van de beurs. De substraatleverancier uit Schiedam won de Jan van Dongenprijs voor de toeleveranciersstand met de meeste uitstraling. Deze stand sloot volgens de jury het best aan op het thema van de beurs. Andere genomineerden voor deze prijs waren Jiffy Products International BV en CLTV Zundert. Bureau Enthoven Communicatie uit Poeldijk was verantwoordelijk voor het standontwerp.Internationaal karakter
Dit jaar heeft de vakbeurs een sterker internationaal karakter. Volgens de organisatie is ruim een vijfde van de deelnemers afkomstig uit het buitenland. Landen, die op de vakbeurs vertegenwoordigd zijn, zijn onder meer België, Engeland, Polen, Italië, Duitsland, Tsjechië en Frankrijk. Internationaal vakbezoek heeft zich al op grote schaal aangemeld. 


Wang Lianming aan het woord (Twitter grootgroenplus)

Opvallend zijn de twee groepen ondernemers uit China, die de vakbeurs in het kader van een private, commerciële reis bezoeken. Een van de gasten, de heer Wang Jianming, verzorgde gisterenmiddag een speech in het centrale restaurant, met als onderwerp 'Trends in technology and marketing in the Chinese tree nursery sector' (foto hierboven).


Jan van der Lans, FloraXchange, komt even zeggen bij About Plants Zundert (foto: Twitter FloraXchange)


Bij de opening, gisteren ochtend, won Frijns boomkwekerij een prijs voor mooiste stand. Ook kreeg hij een FotoCar (foto: Twitter Grootgroen)'s Ochtends vond een ontbijt plaats voor standhouders (foto's: Twitter GrootGroen)


Van Vliet New Plants presenteert niet minder dan 15 'thrilling new novelties' (Foto: Facebook Van Vliet New Plants)


De mannen van ABAB trakteren bezoekers op een smoothie (foto: Twitter ABAB Food-agri)

Praktische info
De bezoekersparking is, net als vorig jaar, gesitueerd aan de Meirseweg te Zundert. Een gratis shuttledienst brengt u van de parkeerplaats naar de beurs en terug. De openingstijden zijn gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Gisteren was de beursvloer open tot 21:00 uur 's avonds; vandaag en morgen is de beurs te bezoeken van 9 tot 18 uur.

Voor meer informatie, (gratis) registratie, exposantenoverzicht en meer, klik hier.