Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Seed Meets Technology

Tholen - Nieuwe machine bij de ene stand, techniek in ontwikkeling op de tweede stand en op de derde stand staat een complete nieuwkomer. De veredelingssector verzamelde zich afgelopen week op Seed Meets Technology. Op de beurs werd duidelijk hoezeer de sector in beweging is.

Bekijk de fotoreportage hier.

De vakbeurs werd voor de derde maal georganiseerd in Proeftuin Zwaagdijk. Het aantal standhouders en het aantal bezoekers was hoger dan vorig jaar. De beurs heeft de zaadsector als belangrijkste doelgroep en op de beurs werd duidelijk hoe innovatief deze specialistische sector is.


Ard Flier, Ad Kranendonck, Thijs Kramer en Jose Carretero bij de lintzaaier

Zo presenteerde Flier Systems de nieuwe lintzaaier, ontwikkeld in samenwerking met Kramer en Packaging Knowhow. Hiermee richten ze zich op het precies inzaaien van de demovelden. Het concept bestaat uit een machine die de zaailinten maakt en los daarvan een eenvoudige zaaier om op het demoveld mee aan de slag te gaan. Zo kunnen veredelaars voor een geringe investering een kwaliteitsslag maken.


Martin Veenstra bij de Certhon klimaatkamer

Sector in ontwikkeling
Opvallend op de beurs ook het aantal jonge bedrijven. Start-ups en organisaties die na enkele jaren ontwikkelen hun eerste toepassingen kunnen presenteren. Het toont de dynamiek van de sector en ook de kansen die ondernemers erin zien. Ook breed aanwezig op de vakbeurs was de opmars van de ledlampen en de klimaatcellen. Zowel Nijsen als Certhon brachten hun oplossing mee. Het herkenbare roze/rood LED-licht was verder te vinden bij Visser (onder andere bij zak kas ViVi) en natuurlijk bij Gitzels.

Seed Meets Technology werd gecombineerd met diverse rassenproeven en symposia.

Bekijk de fotoreportage hier.