Voor 2017 is gekozen voor een nieuwe locatie voor de CNB showtuinen. Van Geest Nurseries stelt haar land beschikbaar. Op deze locatie kan CNB haar showtuinen nog verder ontwikkelen. De locatie aan de Heereweg is een mooie zichtlocatie met voldoende parkeergelegenheid en CNB kan indien nodig ook gebruik maken van een kantoorruimte om haar klanten te ontvangen.Een nieuwe ontwikkeling is de CNB Pioenenshowtuin. Vertegenwoordiger Ron Hoogeveen heeft dit initiatief genomen. De eerste soorten voor deze showtuin zijn al toegezegd, maar er is zeker nog ruimte voor kwekers en veredelaars die hun soorten in willen sturen. Het planten staat voor half oktober op de agenda. Heeft u soorten beschikbaar voor de nieuwe CNB Pioenenshowtuin neem dan contact op met Ron Hoogeveen via r.hoogeveen@cnb.nl.

Na het succes van afgelopen jaar zullen er in mei 2017 weer Dahlia knollen geplant worden. De huidige showtuin is nog tot en met 30 september geopend. In totaal hebben er ruim 500 soorten in bloei gestaan. Naar verwachting zal de showtuin volgend jaar iets uitbreiden ten opzichte van dit jaar. Dit belooft dus weer een kleurrijk geheel te worden en een mooie promotie voor het Dahlia vak. Voor meer informatie of interesse is Richard Walkier bereikbaar via richard.walkier@cnb.nl.

Naast deze twee showtuinen wordt ook de CNB Gladiolenshowtuin weer op poten gezet. Deze derde editie mag, na het succes van vorig jaar, niet ontbreken in de lijst met showtuinen van CNB. Binnenkort volgt er meer informatie over de CNB Gladiolenshowtuin.

bron: CNB