Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
hommels mede verantwoordelijk voor omzetstijging

Positieve cijfers bij Floridienne

Floridienne, een gediversifieerde Waalse holding, waar o.a. ook Biobest deel van uitmaakt, heeft de positieve trend die in de tweede helft van vorig jaar al merkbaar was, in de eerste zes maanden van 2016 doorgezet. De omzet van Floridienne steeg lichtjes tot 140,5 miljoen euro, maar de bedrijfskasstroom (ebitda) ging de andere kant uit en zakte 7 procent tot 8,1 miljoen euro. De nettowinst kwam dan weer 14 procent hoger uit op 1,9 miljoen euro. Dat meldt de Belgische nieuwssite De Tijd.De tak 'feestvoeding' presteerde bijzonder sterk en er was zelfs een kleine nettowinst - voor het eerst in de geschiedenis van deze divisie. (...) De chemische divisie had het moeilijk en zag zowel de omzet als de winst dalen. (...) Een opvallend sterke prestatie leverde dan weer de tak life sciences. Met name Biobest, een dochterbedrijf dat hommels kweekt voor biologische bestuiving zorgde voor een stijging van de omzet. Onderaan de tabel schoot de nettowinst 69 procent hoger tot 2,9 miljoen euro.

Klik hier voor het artikel in DeTijd. Voor de Franstaligen onder ons, kik hier voor het financiƫle verslag van Floridienne.

Publicatiedatum: