Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voetbalveld veranderen in bollenveld? Dat is dan vijf ton

De Overleggroep Landelijk Gebied Bergen heeft eind vorige week een Stivas-rapport gekregen met daarin de kosten voor het geschikt maken van het voetbalcomplex Zeevogels voor de bollenteelt. Dit gaat zo'n half miljoen euro kosten.

De Overleggroep Landelijk Gebied Bergen kreeg het onderzoeksrapport eind vorige week voorgelegd. Het omzanden is nodig als compensatie van een nieuw sportcomplex in het bollenconcentratiegebied aan de Tijdverdrijfslaan.

Volgens voorzitter Mart Brouwer de Koning van LTO Noord Kennemerland komen de onderzoeksresultaten overeen met de waarschuwing die de sector al eerder gaf.

De gemeente Bergen is van plan om vanwege de fusie van drie voetbalclubs een nieuw complex aan te leggen in een bollenconcentratiegebied aan de Tijdverdrijfslaan in Egmond-Binnen. Het teeltareaal zou daarvoor moeten worden verplaatst naar het terrein van Zeevogels.

"Een kostbare operatie," stelt Brouwer de Koning. "Stivas heeft offertes aangevraagd bij aannemers om op beide locaties de bovenlaag van 75 centimeter af te graven en per transport om te ruilen. Daarnaast moet een nieuw schelpenbed en drainage worden aangelegd. Dat alles bij elkaar gaat zeker een half miljoen euro kosten."

Een sportcomplex aan de Tijdverdrijfslaan is volgens het rapport ruimtelijk ook onwenselijk vanwege bestaande natuurfuncties. Deze zomer weigerde LTO Noord aan te schuiven om mee te denken over opties om zo’n complex toch inpasbaar te maken. "Voetbal is daar voor ons geen optie."

Eind dit jaar beoordeelt de provincie de plannen van Bergen voor het nieuwe complex.

Bron: LTO Noord
Publicatiedatum: