Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kijken naar wortels die groeien

In de kelder van Atlas leggen camera’s met time lapse-techniek de wording van planten vast. Voor het eerst zowel onder als boven de grond. Gesponsord door de ‘crowd’.

‘Meet the mysterious soil life’ heet het project waar begin dit jaar crowdfunding van start ging. Het doelbedrag van 10.000 euro werd onlangs gehaald. Daar waren precies 137 gevers voor nodig. ‘Individuen en bedrijven uit binnen- en buitenland gaven tussen de 15 en 500+ euro’, zegt bodemecoloog Gerlinde de Deyn enthousiast. Zij is een van de initiatiefnemers van het project dat het langzame ondergrondse bodemleven op onze tijdsschaal zichtbaar wil maken.

De Deyn en collega-bodemwetenschappers Ingrid Lubbers en Willem-Jan van Groenigen werken samen met kunstenaar en microfotograaf Wim van Egmond. Het viertal begon twee jaar geleden met het vastleggen van het ondergrondse leven van de worm. Dat leverde duizenden praktisch identieke foto’s op, die aaneengesmeed tot een film plotseling tot leven kwamen. De Deyn gebruikt de filmpjes regelmatig en met veel succes tijdens symposia en presentaties.

Lees meer op resource.wageningenur.nl
Publicatiedatum: